Blockchain Stories
Kan Polygon binnenkort met 17% stijgen of gaat het consolideren?
Altcoin Nieuws

Kan Polygon binnenkort met 17% stijgen of gaat het consolideren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) staat op het punt een prijs rally van 17% te beleven als het boven zijn channel uit kan breken, zegt crypto analist Ali Martinez in een bericht op X (voorheen Twitter).

Bij het analyseren van de koersbewegingen van MATIC op een 4-uurs grafiek, ontdekte Martinez dat de prijs sinds begin april binnen een bepaald bereik aan het consolideren is om het parallelle kanalen patroon te vormen. 

Dit patroon wordt gevormd wanneer de prijsbeweging van Polygon zich tussen twee trendlijnen bevindt, wat wijst op een periode van consolidatie.

MATIC is mogelijk nog niet klaar voor een rally

Op het moment van schrijven werd MATIC verhandeld op $0,72 en bewoog zich richting de bovenste lijn van het kanaal. De afgelopen 24 uur heeft de MATIC koers een daling ervaren van -1,03%. 

Wanneer Polygon richting de bovenste trendlijn van een parallel kanaal stijgt, wordt dit geïnterpreteerd als een poging om weerstand te testen. Indien deze weerstand niet stand houdt en er een uitbraak plaatsvindt, kan Polygon nieuwe prijs hoogtes bereiken.

Uit onze analyse blijkt echter dat een rally voor Polygon boven dit weerstandsniveau op korte termijn uitdagend zal zijn. Dit komt doordat de prijs van Polygon aanzienlijk dicht bij zijn 20-daagse Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) handelt. 

Wanneer de prijs van Polygon rond dit voortschrijdend gemiddelde fluctueert, duidt dit op besluiteloosheid in de markt. Voor een uitbraak boven de weerstand te laten plaatsvinden, moet er een toename in koopdruk zijn, wat een bullish segment duidelijk de marktcontrole geeft.

De MATIC’s MACD lijn (blauw), die op het punt staat onder zijn signaallijn (oranje) te vallen, zou het bearish sentiment in opkomst kunnen zijn. Wanneer de MACD lijn van Polygon probeert onder zijn signaallijn te vallen, wordt dit over het algemeen geïnterpreteerd als een bearish signaal. Het suggereert een verzwakkend opwaarts momentum en een verschuiving naar een neerwaartse trend.

image 61 7
Bron: TradingView

Een goed moment om te kopen?

De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio van Polygon heeft een koopsignaal afgegeven. Volgens gegevens van Santiment was de waarde van deze metric op het moment van schrijven -12,58%. De metric meet de verhouding tussen MATIC’s huidige marktprijs en de gemiddelde prijs van elke verworven token. 

Wanneer het een negatieve waarde zoals deze teruggeeft, wordt MATIC als ondergewaardeerd beschouwd, omdat de marktwaarde onder de gemiddelde aankoopprijs van alle tokens in omloop ligt.

image 61 8
Bron: Santiment

Het wordt gezien als een koopsignaal omdat handelaren het zien als een kans om de token met korting te kopen in vergelijking met de historische kostprijs.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu