Blockchain Stories
Is volgens Peter Schiff Bitcoin in gevaar door Ethereum ETF?
Altcoin Ethereum Nieuws

Is volgens Peter Schiff Bitcoin in gevaar door Ethereum ETF?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de wereld wacht op de goedkeuring van een Ethereum (Ticker: ETH) spot exchange traded fund (ETF), heeft de Bitcoin criticus Peter Schiff de gelegenheid aangegrepen om hierover te reflecteren op Bitcoin (Ticker: BTC).

Schiff ziet een naderende bearish trend voor BTC

In een bericht op 21 mei op X (voorheen Twitter) zei Schiff dat Bitcoin bearish zou kunnen worden als de Ethereum spot ETF wordt goedgekeurd, waar ik het overigens niet mee eens ben. Zo vertelde hij:

#Bitcoin kreeg nieuwe kracht door geruchten dat een #Ethereum ETF waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. Maar al het geld om nieuwe Ether ETF’s te kopen, zal hoogstwaarschijnlijk komen van bestaande Bitcoin ETF’s. Beleggers die besloten hebben een allocatie te maken naar #crypto zullen die allocatie niet verhogen om Ether te kopen.

Peter Schiff

Schiff benadrukte dat hoewel de recente geruchten over een goedkeuring van een Ethereum ETF de waarde van Bitcoin tijdelijk hebben verhoogd, de situatie anders zou kunnen uitpakken. 

Peter gelooft dat de fondsen voor deze nieuwe Ethereum ETF waarschijnlijk afkomstig zullen zijn van het geld dat momenteel is geïnvesteerd in bestaande Bitcoin ETF’s.

Volgens hem zullen beleggers die al fondsen hebben toegewezen aan cryptocurrency hun totale investering in de crypto markt waarschijnlijk niet verhogen alleen om Ethereum ETF’s te kopen.

In plaats daarvan zouden ze hun investeringen van Bitcoin naar Ethereum kunnen verschuiven, wat een negatieve impact zou kunnen hebben op de prijs van Bitcoin.

Moet je vertrouwen op Schiff’s opmerkingen?

Schiff’s zijn opmerkingen leidden tot veel kritiek, te beginnen met Rajat Soni, een Bitcoin educator, die beweerde:

Peter… De prijs van Bitcoin gaat niet omhoog vanwege Ether. De prijs van Ether gaat omhoog vanwege Bitcoin. Als je dit niet begrijpt, is je mening irrelevant.

Rajat Soni

Echter, de laatste tweet van Santiment echode Schiff’s opmerkingen:

#Ethereum ziet het meest #bullish sentiment onder de menigte sinds september met de #SEC die waarschijnlijk de eerste #ETF’s zal goedkeuren, en de prijspiek van $ETH. Ondertussen is het sentiment voor #Bitcoin & #Solana lichtelijk #bearish.

Santiment
image 61 5
Bron: Santiment

Bitcoin ETF’s zien enorme instromen

Ondanks de kritiek en onzekerheid zijn Bitcoin spot ETF’s favoriet gebleven onder institutionele beleggers. Op 21 mei zagen Bitcoin ETF’s een netto instroom van in totaal $305,7 miljoen. 

Koploper was BlackRock met een investering van $290,0 miljoen, gevolgd door Fidelity met $25,8 miljoen. Bitwise en VanEck zagen echter uitstroom van respectievelijk $4,2 miljoen en $5,9 miljoen.

image 61 6
Bron: TheBlock

Kortom, ik denk persoonlijk dat Peter Schiff’s opmerking niet correct zal zijn en grote institutionele beleggers juist besluiten om extra te investeren in ETH spot ETF’s naast de huidige BTC ETF’s.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu