Blockchain Stories
Ethereum ETFs zien record instroom in Hong Kong sinds openingsdag
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Ethereum ETFs zien record instroom in Hong Kong sinds openingsdag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Ethereum ETFs in Hong Kong hebben een record instroom bereikt, terwijl beleggers blijven speculeren over goedkeuring van de Amerikaanse SEC. Ook Bitcoin ETFs blijven goed presteren op de markt. 

Hoogste dagelijkse instroom sinds lancering

Op 21 mei 2024 zagen de Ethereum ETFs in Hong Kong de hoogste dagelijkse instroom sinds de lancering op 30 april. De ETF van ChinaAMC trok al mer dan 3,77 miljoen Hong Kong dollar aan, omgerekend ongeveer een half miljoen dollar. 

De regering van Hong Kong heeft onlangs Bitcoin en Ethereum spot ETFs goedgekeurd om handelaars in het land in crypto te laten investeren zonder dat ze directe blootstelling aan de volatiliteit van de crypto worden blootgesteld. Sinds deze ETFs zijn goedgekeurd, scoren de Bitcoin spot ETFs beter dan de Ethereum ETFs. 

Echter, deze week veranderde de marktdynamiek tussen de ETFs. Maandag 20 mei zag geen van de drie ETH ETFs een instroom, wat betekent dat er geen nieuwe beleggers binnen zijn gekomen. Echter, dinsdag 21 mei begon de instroom ineens te komen. 

De Ethereum ETF van ChinaAMC verhandelde meer dan 1,28 miljoen ETFs, wat meer is dan de gebruikelijke 500.000. Ook de andere twee ETH ETFs zagen de netto instroom stijgen. Gemiddeld kwam dit neer op een stijging van 18%. Deze trend zette zich woensdag 22 mei ook voort, waarbij de ETFs vroeg op de dag al ongeveer 5 miljoen Hong Kong dollar opbrachten, omgerekend $640.000. 

Meer belangstelling voor ETFs

De toegenomen belangstellen voor ETFs in de wereld is te wijten aan de speculaties voor de goedkeuring van Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. In januari werden Bitcoin ETFs al goedgekeurd door de SEC. 

Bijzonder is dat Hong Kong tot nu toe het enige land is waar zowel Bitcoin als Ethereum ETFs goedgekeurd zijn. De Verenigde Staten was het eerste land waar Bitcoin ETFs werden goedgekeurd. 

De Bitcoin ETFs deden het vanaf de eerste dag al goed in Hong Kong. Zowel de Bitcoin als Ethereum ETFs zagen op de eerste dag een handelsvolume van 87,5 miljoen Hong Kong dollar, omgerekend $11,2 miljoen. Dit is echter een laag getal in vergelijking met het $4,6 miljard handelsvolume van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten op de eerste dag. 

Sterke instroom in Hong Kong

De hele week bleven de Bitcoin ETFs in Hong Kong een sterke instroom zien, met een instroom van $6,62 miljoen op maandag. Inmiddels bezitten de uitgevers nu 3.660 BTC na 13 dagen handelen. Dit komt neer op een totaal nettovermogen van ongeveer $246 miljoen en $2,78 miljoen aan verhandelde waarde. 

Tot nu toe zijn de Bitcoin ETFs nog steeds de koploper wat betreft dagelijkse instroom, maar ook Ethereum ETFs beginnen momentum te winnen in Hong Kong. Dit is vooral terug te leiden naar speculatie over goedkeuring in de Verenigde Staten. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu