Blockchain Stories
Bybit CEO ontkracht geruchten over insolventie met Proof of Reserves
Bybit Crypto Exchange Nieuws

Bybit CEO ontkracht geruchten over insolventie met Proof of Reserves

Er waren de afgelopen dagen geruchten dat de cryptobeurs Bybit zou zijn gehackt en insolvent zou zijn. CEO Ben Zhou heeft deze geruchten nu officieel ontkracht door de Proof of Reserves van Bybit te delen om investeerders gerust te stellen. De Proof of Reserves zijn hier te zien via Nansen of hier via het Bybit platform.

Geruchten en memes op social media

Op 22 mei gingen de geruchten over de mogelijke insolventie van Bybit rond op sociale media, met name op X (voorheen Twitter). Deze geruchten werden versterkt door memes die de situatie belachelijk maakten en vergeleken met het faillissement van FTX. Sommige gebruikers grapten dat ze hun geld van het platform moesten halen, terwijl anderen de situatie serieuzer namen en probeerden te achterhalen wat er echt aan de hand was.

In de afgelopen 24 uur is iets meer dan $115 miljoen opgenomen van Bybit, volgens DefiLlama.

Een cryptogebruiker speculeerde dat een fout in een Proof of Reserves grafiek van Arkham Intelligence mogelijk de oorzaak was van de geruchten. Deze grafiek leek aan te geven dat de wallets van Bybit leeggehaald werden, wat zorgde voor een de vrees voor een hack of insolventie. Maar bij nader inzien bleken de fondsen nog steeds aanwezig te zijn in de wallets van Bybit.

Reactie van Bybit en Proof of Reserves

Op 23 mei bracht Bybit duidelijkheid. Ben Zhou deelde een post op X waarin hij de geruchten als onwaar bestempelde en deelde hij bewijs in de vorm van een Proof of Reserves.

Het Proof of Reserves rapport toont aan dat het platform meer dan 100% van de gebruikersactiva in bezit heeft, wat betekent dat alle activa beschikbaar zijn voor opname als gebruikers daarom vragen. Het Nansen dashboard laat zien dat de wallets van Bybit meer dan $11 miljard aan crypto assets hebben.

Er is echter wel een kanttekening, Nansen gebruikt de wallet adressen die zijn aangeleverd door Bybit. Op de website laten zij in een disclaimer zien dat het overzicht niet bedoeld is als een allesomvattende verklaring van de werkelijke activa of reserves van Bybit.

Enkele dagen geleden verwelkomde Bybit nog haar 30 miljoenste gebruiker op het platform.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu