Blockchain Stories
Mysterieuze 240 miljoen XRP whale transactie: Waar gaat het naartoe?
Nieuws Ripple

Mysterieuze 240 miljoen XRP whale transactie: Waar gaat het naartoe?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 23 mei viel een mysterieuze transactie van een XRP whale op. Deze bijzondere transactie heeft veel speculatie opgedaan in de crypto community. Via crypto exchange Coincheck werd er 240 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $127 miljoen, naar een onbekende wallet overgemaakt. 

De transactie

Crypto data tracker Whale Alert heeft op X (Twitter) een post gemaakt waarin ze bekendmaakten dat deze transactie is gedaan:

Hierbij lieten ze weten: 

“240.850.537 XRP ter waarde van $127.054.365 werd overgedragen van Coincheck naar een onbekende wallet.”

Deze opname van XRP tokens werd doorgestuurd naar een onbekend adres dat in februari werd geactiveerd. De wallet van bestemming ontvangt continu XRP transacties van Coincheck, wat betekent dat de persoon hierachter een goede relatie heeft met de exchange. 

Onduidelijkheid over de transactie

Er is nog veel onduidelijkheid over deze transactie. Zo is het niet duidelijk waarom zo’n grote transactie is gedaan en de eigenaar van de wallet blijft ook onbekend. Dit draagt ook bij aan het mysterie rondom de transactie, wat weer plaats maakt voor speculatie. 

De motieven blijven geheel speculatief, maar er zijn wel enkele mogelijke redenen naar voren gekomen. Zo kan de transactie gemaakt zijn namens een institutionele belegger. Het komt vaak voor dat instellingen grote hoeveelheden crypto overdragen voor cold storage om veiligheidsredenen of om een strategie voor de lange termijn te vertegenwoordigen. 

Verder kan Coincheck ook activa overdragen als een onderdeel van betere veiligheidsmaatregelen. In 2018 was er een groot beveiligingsincident bij Coincheck, waardoor ze prioriteit hebben gegeven aan beveiliging. Het verplaatsen van activa naar veilige opslagen kan onderdeel zijn van deze aanhoudende inspanning. 

Verder kan het ook gaan om een OTC (Over The Counter) transactie, waarbij grote hoeveelheden crypto rechtstreeks tussen partijen worden uitgewisseld. Dit wordt regelmatig gedaan en zal ook geen raar fenomeen zijn. 

Meer interesse in XRP

Hoe dan ook, deze transactie laat zien dat er steeds meer interesse is in XRP op de bredere crypto markt. De token van Ripple heeft de laatste tijd veel weerstand gezien na enkele stijgingen, maar meer interesse in de token kan juist laten zien dat er een bull run aan gaat komen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu