Blockchain Stories
Analist over ETH ETFs: “Er is ruimte voor positieve veranderingen”
Altcoin Coinbase Ethereum Nieuws

Analist over ETH ETFs: “Er is ruimte voor positieve veranderingen”

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binnenkort moet de SEC een beslissing naar buiten brengen over aanvragen voor Ethereum ETFs. Aan de ene kant is hier veel negativiteit te vinden, maar anderen zien er juist weer wat positiefs in. Echter, het grootste gedeelte van de crypto community lijkt negatief te zijn. 

Veel negativiteit over Ethereum ETFs

De crypto community lijkt niet positief te zijn over de goedkeuring van de Ethereum ETFs. Zo schijnt het dat meer dan 90% overtuigd is van een afwijzing. De community heeft volgens crypto voorspellingsplatform Polymarket naar schatting op 7% op slagen gezet. 

Kortom, er is weinig positiviteit te vinden binnen de community. Eric Balchunas, Bloomberg ETF-analist, heeft de kansen op goedkeuring geschat op 35%, maar de community neemt deze positiviteit niet mee. 

Handelaar over de goedkeuring

Cryptohandelaar Matthew Hyland heeft in een bericht op X (Twitter) zijn zorgen over een eventuele goedkeuring geuit:

“Als 90% van de mensen denkt dat de ETH ETF zal worden geweigerd, en de meerderheid van die mensen denkt dat dit tot een crypto crash zal leiden, wie zal er dan daadwerkelijk verkopen? Als de SEC toevallig het besluit goed gaat keuren, zullen zo velen ernstig buitenspel worden gezet.”

Handelaar Matthew Hyland

Kortom, de kans is groot dat een goedkeuring juist voor een crypto crash kan zorgen. Echter, er zijn ook analisten die denken dat het juist voor verrassingen kan zorgen, wat positief uit kan pakken. 

De verwachting van een Coinbase analist

David Han, Coinbase analist, verwacht dat ‘er ruimte is voor verrassingen aan de positieve kant van deze beslissing’. Later verklaart hij in het maandelijkse vooruitzichten rapport van Coinbase:

“Wij geloven dat de kans op goedkeuring dichter bij de 30% tot 40% ligt.”

David Han, Coinbase analist

Han legde uit dat naarmate crypto een prominentere kwestie wordt voor kiezer in de aanloop naar de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, de SEC minder snel haar standpunt over een weigeringsbesluit zal handhaven. 

Zo laat hij ook weten:

“Nu crypto vorm begint aan te nemen als een verkiezingsprobleem, is het naar nze mening ook minder zeker dat de SEC bereid zal zijn het politieke kapitaal ter beschikking te stellen dat nodig is om een ontkenning te ondersteunen. 

David Han, Coinbase analist

Eventuele rechtszaak over de beslissing

Han voegt er verder aan toe dat zelfs als de ETH ETFs van VanEck en Ark Invest binnen de deadline van 23 mei worden afgewezen, er een grote kans bestaat dat een rechtszaak de beslissing ongedaan zal maken. 

Kortom, de kans is groot dat een afwijzing van de ETFs helemaal niet mogelijk is. Helaas is te zien aan het marktsentiment dat een potentiële goedkeuring juist de verkeerde kant op kan werken. Hoe dan ook, we moeten eerst de beslissing van de SEC afwachten voordat we daadwerkelijk conclusies kunnen trekken over deze situatie. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu