Blockchain Stories
Inflow in Bitcoin ETFs 6 keer groter dan aantal nieuw uitgegeven BTC
Bitcoin Nieuws

Inflow in Bitcoin ETFs 6 keer groter dan aantal nieuw uitgegeven BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten hebben een indrukwekkende week achter de rug met zeer hoge instroom van Bitcoin. Deze week alleen al is de hoeveelheid Bitcoin die naar ETF’s stroomt meer dan zes keer groter dan de dagelijkse nieuwe uitgifte van Bitcoin, wat mogelijk wijst op een aanstaande supply shock.

Dagelijkse instroom overstijgt nieuwe uitgifte

Elke dag worden er 450 nieuwe Bitcoin gemined, maar de inflow in de Amerikaanse Bitcoin ETFs deze week is niets vergeleken met dat aantal. Op maandag begon de week al sterk met een toevoeging van 604 Bitcoin. Deze instroom groeide alleen maar verder met 1487 Bitcoin op dinsdag en bereikte een piek op woensdag met 4616 BTC.

Donderdag en vrijdag bleven hoog met respectievelijk 3748 en 3398 Bitcoin.

Deze massale instroom van Bitcoin in ETFs is opmerkelijk en geeft aan dat beleggers mogelijk anticiperen op een waardestijging van Bitcoin of zich willen indekken tegen mogelijke inflatie of economische instabiliteit door te investeren in crypto. De schaarste die hierdoor kan ontstaan, heeft de potentie om de prijs van Bitcoin omhoog te stuwen, aangezien de vraag het aanbod overtreft.

Mogelijke gevolgen van een supply shock

Met een zo’n hoge instroom van Bitcoin in ETFs vergeleken met de dagelijkse productie, kan er een zogenoemde ‘supply shock’ optreden. Dit fenomeen treedt op wanneer er een plotselinge verandering is in de beschikbaarheid van een asset, in dit geval Bitcoin, wat kan leiden tot prijsvolatiliteit. Door de recente Bitcoin halving komt er minder nieuwe Bitcoin op de markt, maar de lancering van ETFs zorgt weer voor een verhoogde vraag.

Bybit schatte onlangs in dat de Bitcoin voorraad op exchanges binnen 9 (nu 8) maanden kunnen opraken. In de historie van Bitcoin is zoiets nog nooit voorgevallen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu