Blockchain Stories
Bitcoin ETFs zien toenemende interesse, wie koopt en verkoopt?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin ETFs zien toenemende interesse, wie koopt en verkoopt?

Vandaag is het een belangrijke dag voor Bitcoin (Ticker: BTC) liefhebbers. Dit komt doordat de Amerikaanse spot Bitcoin exchange traded funds (ETFs) weer mooie instroom hebben.

Na vier opeenvolgende weken van uitstroom, bereikte de totale instroom vorige week $116,8 miljoen. Hieruit kunnen we opmaken dat er investeerdersvertrouwen komt, terwijl Bitcoin afgelopen week toch een daling heeft meegemaakt. Op het moment van schrijven gaat de Bitcoin weer iets omhoog.

Investeerders hebben steeds meer interesse

Ondanks de prijs onzekerheid is er een opvallende toename in interesse vanuit investeerders, zoals blijkt uit recente ontwikkelingen. 

Bracebridge Capital maakte via een SEC aanmelding bekent dat het $363 miljoen heeft geïnvesteerd in spot Bitcoin ETFs.

Daarnaast hebben de klanten van J.P. Morgan onlangs $731.246 geïnvesteerd in spot Bitcoin ETFs, zoals onthuld op 14 mei.

Ook de Amerikaanse bankgigant Wells Fargo heeft zich aangesloten en bezit 2.245 aandelen van GBTC ter waarde van $121.207, en de lijst blijft groeien.

Eric Balchunas, senior ETF analist voor Bloomberg, deelde op X inzichten hierover.

Bovendien heeft BlackRock’s Bitcoin ETF, de iShares Bitcoin Trust (IBIT), een belangrijke mijlpaal bereikt en zijn concurrenten ingehaald in het aantal zakelijke houders. Sinds de oprichting heeft de BlackRock Bitcoin ETF 250 zakelijke houders aangetrokken.

Te midden van de groeiende interesse zijn er veel discussies binnen de cryptocurrency community.

In een recente tweet belichtte SirJonasz de Bitcoin ETF blootstelling van toonaangevende banken. 

Ook Vivek4Real ondersteunde dit sentiment.

Volgens de on-chain analyse van The Block zag Grayscale’s Bitcoin Trust vorige week een uitstroom van $171,1 miljoen, in tegenstelling tot een instroom van $63 miljoen op 3 mei.

Fidelity’s FBTC leidde met $111,3 miljoen instroom, gevolgd door ARKB met $82,8 miljoen. 

BlackRock’s IBIT had $48,1 miljoen instroom, wat een vermindering was ten opzichte van de piek instroom in maart.

Wees niet te enthousiast direct

Ondanks deze enorme instroom, zagen Hongkongse ETFs op 13 mei opmerkelijke uitstromen. Gegevens van Farside Investors geven aan dat spot Bitcoin ETFs aangeboden door ChinaAMC, Harvest Global, Bosera, en Hashkey gezamenlijk uitstromen zagen van in totaal $32,7 miljoen.

image 20 1
Bron: Farside Investors

Daarnaast, ondanks een omkering in de stroom, daalde het handelsvolume voor Amerikaanse spot Bitcoin ETFs vorige week tot $7,4 miljard, vergeleken met $11 miljard in de voorgaande week, volgens het data dashboard van The Block.

image 20 2
Bron: TheBlock

Deze daling in volume was ook zichtbaar in de wereldwijde markt voor crypto exchange traded producten, die daalde tot $8 miljard van een wekelijks gemiddelde van $17 miljard in april.

Tenslotte daalde het dagelijkse handelsvolume merkbaar na het bereiken van een recordhoogte van $9,9 miljard op 5 maart, samenvallend met Bitcoin’s stijging boven de vorige cycluspiek van ongeveer $69.000.

Conclusie

Dus, terwijl de situatie zich ontwikkelt, blijft de vraag onbeantwoord: Kan de toegenomen investering in Bitcoin ETFs de manier veranderen waarop mensen Bitcoin benaderen? Voor nu is het advies om dit nauwlettend in de gaten te houden. Hulp nodig bij ETF kopen? Bekijk dan onze gids!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer