Blockchain Stories
Polkadot prijsanalyse, het komt dicht bij supportniveau
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polkadot prijsanalyse, het komt dicht bij supportniveau

De prijs van Polkadot (Ticker: DOT) heeft een aanzienlijke daling meegemaakt, voornamelijk als gevolg van verkoopactiviteit rond de 200-daagse en de 20-daagse simple moving averages (SMA). Hierdoor wordt de DOT koers naar het onderste eind van het handelsbereik geduwd.

Als verkopers erin slagen om het supportniveau van DOT te doorbreken, kan een bearish trend zich voortzetten. Dit is een scenario waar je als voorzichtig mee moet zijn als je gaat kijken naar crypto kopen.

Polkadot blijft de afgelopen dagen in het rood

Als we kijken naar de prijsgrafiek van Polkadot, zien we een bullish trend aan het begin van de maand waarbij de prijs steeg naar $7,27 en boven de 20- en 200-daagse simple moving averages uitkwam.

image 20
Bron: TradingView

De DOT koers werd hierbij flink getest, maar slaagde er niet in om stand te houden, wat resulteerde in een prijsdaling. Op 6 mei zakte de prijs onder de 200-daagse simple moving average. Een verdere daling volgde op 7 mei, waarbij de DOT prijs daalde naar $6,99 en de 20-daagse simple moving average als nieuw supportniveau fungeerde.

Het leek erop dat de prijs zich aan het herstellen was toen deze boven de $7 uitkwam, maar dit zorgde voor een bearish sentiment waardoor de prijs op 10 mei met 4,43% daalde en weer onder het 20-daagse gemiddelde uitkwam.

Op basis van deze beweging kunnen we opmaken dat DOT voortdurend bezig is met consolideren. Sinds deze daling is DOT op 11 en 12 mei in het rood gebleven en was de waarde $6,62.

De huidige week begon met een volatiele dag, waarbij DOT daalde tot een dieptepunt van $6,41 voordat het herstelde en steeg naar $6,67. Op dinsdag was er een aanzienlijke daling omdat verkopers DOT naar zijn supportniveau duwden, maar er niet in slaagden de prijs verder te laten dalen.

Op het moment van schrijven is de DOT koers $6,646 en heeft het de afgelopen 24 uur een prijsgroei meegemaakt van 0,57%.

Vooruitblik

Bij het bekijken van de grafiek zien we dat Polkadot sterke steun heeft op $6,40, een niveau van waaruit de prijs veerkracht heeft getoond. Het 20-daagse gemiddelde fungeert momenteel als weerstand op het niveau van $6,90.

Ondanks dat DOT al meer dan een week vastzit tussen de $6,40 en $7, is er nog steeds potentieel voor een significante bullish beweging. Als DOT erin slaagt om het 20-daagse gemiddelde te doorbreken, kunnen we de prijs zien stijgen naar het $7,50, wat een sprankje hoop biedt voor een mogelijk herstel.

Echter, als verkopers de prijs onder de huidige ondersteuningsniveaus van DOT kunnen drukken, kan dit een cascaderend effect ontketenen en de prijs zien dalen naar $6 of zelfs $5,5.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer