Blockchain Stories
Stablecoins zien verminderde activiteit afgelopen tijd, wat nu?
Altcoin Memecoin Nieuws

Stablecoins zien verminderde activiteit afgelopen tijd, wat nu?

Bitcoin (Ticker: BTC) is de afgelopen tijd onder druk komen te staan. De halving en de daaropvolgende correcties zouden kunnen eindigen, en komende zomer zou een lange consolidatiefase kunnen worden. 

De altcoinmarkt vertoont op dit moment grotendeels een bearish sentiment. De memecoinmarkt is hier een uitzondering op, maar over het algemeen was de trend bearish in de afgelopen maand. 

We hebben hieronder het gedrag van gebruikers van stablecoins geanalyseerd om te bekijken wat het sentiment momenteel is.

De afgelopen maand is de gebruikersactiviteit gedaald

Om dit te onderzoeken hebben we naar de gegevens van CryptoQuant gekeken. Uit onderstaande grafiek blijkt het aantal actieve adressen van zowel zenders als ontvangers.

image 19
Bron: CryptoQuant

Uit deze grafiek blijkt dat het 7-daags gemiddelde sinds 16 april is gedaald. Het ging in februari omhoog en bereikte zijn piek in maart toen de markt een sterke winst behaalde. Enkele dagen na deze piek slaagde Bitcoin erin de $70.000 barrière te doorbreken.

De afgelopen dagen hebben we te maken met een neerwaartse trend, wat suggereert dat er minder interactie is tussen koop- en verkoopactiviteiten.

image 18
Bron: CryptoQuant

Exchange reserves laten afname in koopkracht zien

Het exchange reserve heeft zich in 2024 geconsolideerd en daalde snel van 23 april tot 10 mei. Hieruit kunnen we opmaken dat er een afname is van de koopkracht. Dit impliceert dat stablecoin holders hun coins minder gebruikten voor crypto kopen.

Op 13 mei veranderde dit toen er een flinke instroom van stablecoins werd gesignaleerd. Voor een mogelijke bull run moet de exchange reserve van de stablecoins de komende dagen hoger uitvallen.

Wanneer kunnen we verwachten dat de cryptomarkt weer gaat stijgen?

De Tether (Ticker: USDT) grafiek volgt de marktkapitalisatie van Tether als percentage van de totale crypto marktkapitalisatie. Indien deze grafiek een opwaartse trend vertoont, laat het zien dat deelnemers de voorkeur geven aan het holden van stablecoins en aan het consolideren zijn.

Als we te maken krijgen met een neerwaartse trend, is er vaak sprake van een marktbrede rally. Indien USDT boven het steunniveau van 4,9% komt, wordt verwacht dat het verder kan stijgen naar de weerstand van 5,79%.

image 18 6
Bron: TradingView

Als het de verwachtingen kan overtreffen en lager kan dalen, kan het een teken zijn dat longposities aantrekkelijk zijn.

Het is echter nog steeds aan te raden om technische en fundamentele analyse van de betreffende crypto uit te voeren voordat ze worden gekocht, in plaats van alleen te vertrouwen op de Tether Dominantie grafiek.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer