Blockchain Stories
Degen Chain weer online na meer dan 2 dagen offline te zijn geweest
Altcoin Memecoin Nieuws

Degen Chain weer online na meer dan 2 dagen offline te zijn geweest

Degen Chain, een layer-3 blockchain toegewijd aan memecoins, is weer operationeel na een storing van meer dan twee dagen die het netwerk volledig onbruikbaar maakte. De Ethereum layer-3 blockchain had moeite met het valideren van transacties en het produceren van nieuwe blokken, wat leidde tot grote frustraties binnen de crypto community.

Degen Chain meer dan 50 uur offline

De storing begon op vrijdag 12 mei, toen Degen Chain voor het laatst een nieuw blok produceerde. De oorzaak van de storing was een aanpassing in de configuratie door Conduit, het rollup-infrastructuurplatform dat Degen Chain gebruikt voor het beheren van transacties en data beschikbaarheid.

Deze wijziging zorgde ervoor dat zowel Degen Chain als het Apex gaming netwerk stopten met het produceren van nieuwe blokken. Meer dan 50 uur lang kon de blockchain geen enkele nieuwe transactie verwerken of blokken genereren, waardoor alle activiteiten stil kwamen te liggen.

Op 14 mei liet Degen Chain via een bericht op X weten dat er samen met Conduit gewerkt werd aan het oplossen van de storing. De nodes van de blockchain werden opnieuw gesynchroniseerd vanaf het genesisblok, het allereerste blok op het netwerk, in een poging de functionaliteit te herstellen. Er werd verwacht dat het netwerk weer operationeel zou zijn na de resynchronisatie, die gepland stond voor 15 mei.

Storing had een grote impact op dApps

Tijdens de downtime waren alle Decentralized Apps (dApps) op Degen Chain, waaronder DegenSwap, Mint Club en de Relay bridge dienst, onbereikbaar. Dit had ook een directe impact op de waarde van de native DEGEN token, die met meer dan 20% daalde van $0.02 naar $0.016.

Nu Degen Chain weer online is, zal de focus liggen op het monitoren van de stabiliteit en het herwinnen van vertrouwen bij gebruikers en ontwikkelaars. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien of de herstelmaatregelen effectief zijn en of Degen Chain zijn belofte van een robuust platform voor de memecoin community kan waarmaken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer