Blockchain Stories
Kraken overweegt USDT Tether paren te verwijderen in Europa
Crypto Exchange Nieuws

Kraken overweegt USDT Tether paren te verwijderen in Europa

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kraken, een grote crypto exchange, overweegt om de ondersteuning voor Tether (USDT) in de Europese Unie stop te zetten. Deze overweging komt als reactie op de aanstaande Europese regelgeving voor crypto, bekend als MiCA.

In Nederland kunnen crypto bedrijven al een vergunning aanvragen bij de AFM. Kraken heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank via Payward Continental Services Limited, maar ook door het overnemen van BCM.

Nieuwe regels zorgen voor nieuwe strategieën

De MiCA regelgeving is bedoeld om de cryptomarkt binnen de EU te standaardiseren en te reguleren, met strikte richtlijnen voor het beheer van stablecoins zoals USDT. Kraken is daarom druk bezig met het voorbereiden op deze nieuwe regels, wat zou kunnen leiden tot het niet langer aanbieden van USDT aan hun Europese gebruikers.

Marcus Hughes, hoofd van de wereldwijde regelgevingsstrategie bij Kraken, zei tegen Bloomberg dat ze “absoluut voorbereid zijn op alle mogelijkheden.” Dit houdt in dat ze de mogelijkheid bekijken om bepaalde tokens, waaronder USDT, van het platform te verwijderen als dit nodig blijkt te zijn om aan de regels te voldoen.

Deze ontwikkelingen volgen na een soortgelijke stap van crypto exchange OKX, die eerder al de ondersteuning voor USDT handelsparen op zijn Europese platform verwijderde. Tether, het bedrijf achter USDT, heeft aangegeven dat ze in gesprek zijn met regelgevers, maar vooralsnog lijkt het erop dat ze zich niet direct zullen schikken naar de nieuwe MiCA regels.

Impact van MiCA op de cryptomarkt

De invoering van MiCA kan een grote impact hebben op de beschikbaarheid en het gebruik van stablecoins in Europa. Deze regelgeving eist onder meer dat uitgevers van stablecoins een licentie moeten hebben en moeten voldoen aan hoge standaarden op het gebied van bedrijfsvoering en reservebeheer. Voor Kraken betekent dit dat ze mogelijk de stablecoins die ze nu aanbieden, moeten herzien.

Naast de overwegingen rond USDT, is Kraken ook bezig met het kijken naar opties voor een Europees hoofdkantoor.

Als Kraken besluit om USDT te delisten, zou dit aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor hun Europese gebruikers, die mogelijk alternatieven moeten zoeken. Dit kan leiden tot minder liquiditeit en grotere prijsschommelingen op het platform. Aan de andere kant, kan dit deuren openen voor andere stablecoins op de Europese markt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu