Blockchain Stories
Een uitbraak van de MATIC koers hangt af van deze indicatoren
Altcoin Nieuws

Een uitbraak van de MATIC koers hangt af van deze indicatoren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op basis van on chain data lijkt MATIC klaar te zijn om zijn verliezen van de afgelopen maanden om te keren. Op het moment van schrijven wordt MATIC gewaardeerd op $0,72, met de afgelopen 24 uur een stijging van 3,24%.

De on chain data betreft de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. Deze ratio bepaalt of een asset onder- of overgewaardeerd is, afhankelijk van de winstgevendheid van investeerders op de markt.

Op het moment van schrijven had de 30-daagse MVRV ratio voor MATIC een waarde van -0,97%. Historisch gezien vertoont de prijs van MATIC een stuitend patroon wanneer deze ratio tussen -8% en -16% ligt.

Na dieptepunten komen hoogtepunten

Na een periode van dieptepunten volgen vaak hoogtepunten, waarbij houders vasthouden aan een prijs die lager is dan de historische kostprijs. In plaats van verliezen te realiseren, kunnen deelnemers profiteren van de daling en accumuleren, wat doorgaans resulteert in een hogere waarde.

Op 14 mei bedroeg de MVRV ratio -8,22%. De prijs van MATIC steeg vanuit dit niveau, wat de ratio naar een aanzienlijk hoger niveau duwde.

image 30
Bron: Santiment

In februari deed zich een vergelijkbare situatie voor, toen steeg de prijs van MATIC naar $1,20. Hoewel de geschiedenis zich niet exact herhaalt, lijkt deze zich wel te herhalen. Als de ratio in de positieve zone terechtkomt, zou het volgende doelwit van MATIC naar verwachting $1 kunnen zijn, gezien dit een belangrijk weerstandsniveau is.

Of MATIC in staat zal zijn om de prijs vast te houden, hangt af van de houders. Als sommigen besluiten winst te nemen op de voorspelde prijs, zou MATIC kunnen terugkeren naar lagere niveaus.

Echter, aanhoudende vraag op dit niveau kan een verdere stijging veroorzaken, die de prijs naar $1,30 zou kunnen stuwen. Toch moet deze conclusie voorzichtig worden benaderd en is het raadzaam andere indicatoren te controleren voordat conclusies worden getrokken.

MATIC geeft niet op, op weg naar super rendement

Een andere belangrijke grafiek die is geanalyseerd, betreft de circulatie van “slapende coins”. Een stijging in deze circulatie kan erop wijzen dat tokens die lange tijd niet zijn verplaatst, nu worden verhandeld, wat druk kan uitoefenen op de prijs van de token.

Een lage lezing van deze metriek lijkt erop te wijzen dat langetermijninvesteerders hun posities vasthouden in plaats van te verkopen. Dit was ook het geval bij MATIC.

Als deze trend zich voortzet, zou de prijs van MATIC niet moeten dalen. In plaats daarvan zou het waarschijnlijk enige tijd consolideren voordat een uitbraak plaatsvindt.

image 30
Bron: Santiment

Intussen is de verhouding van on chain volume in winst tot verlies gedaald tot 0,42. Dit suggereert dat de meeste transacties met betrekking tot de token eindigden in verliezen in plaats van winsten.

Uit alle indicaties blijkt dat dit on chain volume in winst zou kunnen verbeteren als MATIC de bovenstaande voorspellingen valideert. Echter, als er een verandering optreedt in het bullish sentiment, kunnen transacties in verlies blijven domineren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu