Blockchain Stories
De laatste hoogtepunten van Chainlink: Alles over de LINK koers
Altcoin Nieuws Technische Analyse

De laatste hoogtepunten van Chainlink: Alles over de LINK koers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De waarde van Chainlink (Ticker: LINK), de token die het toonaangevende orakelnetwerk Chainlink aandrijft, is in de afgelopen 7 dagen met ruim 19% gestegen. Op het moment van schrijven wordt LINK gewaardeerd op $16,20 en wordt het nu verhandeld op het hoogste niveau sinds maart volgens onze statistieken.

In een bericht op X onthulde on chain data provider Santiment dat de recente rally van LINK te wijten is aan de toename van activiteit onder whales en sociale activiteit.

Op het moment van schrijven hadden 565 LINK whales meer dan 100.000 tokens, wat het hoogste aantal is sinds oktober 2023.

Wat betreft de sociale activiteit van de token, bevindt zijn sociale dominantie zich momenteel op het hoogste niveau in zeven maanden. Hierbij wordt gekeken naar de discussie omtrent een coin in vergelijking met de rest van de coins.

image 29
Bron: Santiment

LINK trekt veel aandacht

Een sprong in de activiteit van whales en sociale activiteit zijn opmerkelijke indicatoren van een aanhoudende bullish aanwezigheid. Het gewogen sentiment van LINK, dat op het moment van schrijven een positieve waarde van 1,808 bereikte, bevestigde dit.

Het signaleren van een toegenomen vraag naar de altcoin, zijn ook zijn belangrijkste indicatoren beoordeeld op een 1-daagse grafiek op het moment van schrijven stijgend.

Bovendien was de Relative Strength Index (RSI) van LINK 60,67, terwijl de Money Flow Index (MFI) 62,99 was. Bij deze waarden suggereren deze indicatoren dat de accumulatie van LINK de verkoop overtreft onder marktdeelnemers.

Ter bevestiging van de bullish trend sloot de prijs van LINK boven zijn 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) op 16 mei. Sterker nog, op het moment van schrijven werd er boven dat belangrijke niveau verhandeld.

image 29 1
Bron: Santiment

Dit is een bullish signaal omdat het laat zien dat de prijs van LINK voorbij zijn gemiddelde prijs van de afgelopen 20 dagen is gegroeid. Hierdoor interpreteren specialisten de crossover als een verschuiving in momentum van bearish naar bullish.

Prijsbodem is mogelijk nog niet bereikt

Hoewel de huidige rally een verschuiving in marktsentiment richting LINK markeert, is er nog geen bevestiging on chain dat een prijsbodem al is bereikt.

Een goede maatstaf om dit te beoordelen is de Age Consumed van de token, die de beweging van bevroren LINK tokens volgt.

Deze metriek is belangrijk omdat het inzichten biedt in de gedragspatronen van de langetermijnhouders van de token. Deze categorie investeerders verplaatst hun tokens zelden. 

Daarom leidt het wanneer ze dat wel doen vaak tot een verschuiving in markttrends.

Wanneer de Age Consumed waarde van LINK stijgt, betekent dit dat veel tokens die lange tijd ongebruikt zijn gebleven van eigenaar veranderen. Aan de andere kant, wanneer het daalt, betekent dit dat ongebruikte munten onbewogen blijven. Sinds het begin van mei heeft LINK’s Age Consumed relatief lage waarden geretourneerd.

image 29
Bron: Santiment

Daarom is er geen significante verschuiving geweest in de markttrends van LINK, vooral met betrekking tot de langetermijnhouders van de token.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu