Blockchain Stories
Worldcoin koers daalt nog eens met bijna 10%, wat is er gaande?
Altcoin Nieuws

Worldcoin koers daalt nog eens met bijna 10%, wat is er gaande?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Worldcoin lijkt het gigantisch zwaar te hebben. Nadat wij op 14 mei al berichtte over een koersdaling van 10%, is de koers ook vandaag met bijna 10% gedaald. Wat is er aan de hand en is deze coin nog te redden?

Aanzienlijke dalingen

De Worldcoin koers lijkt in een vrije val te zitten. Daar waar de koers op 6 mei nog op $6,31 stond, staat de koers vandaag op slechts $4,86. Een daling waarvan het einde wellicht nog niet eens in zicht is. Sowieso valt bij deze coin op dat de volatiliteit aanzienlijk is. De koers tikte op 1 mei bijvoorbeeld $4,26 aan, terwijl de koers op 6 mei dus alweer op $6,31 stond. Een aanzienlijk verschil in slechts een paar dagen tijd.

Een schim van de all time high

De huidige koers is een schim van de all time high van Worldcoin. Deze coin tikte op 10 maart 2024 zijn all time high koers aan: $11,74. De koers staat nu dus bijna $7 lager.

Dat de huidige koers een schim van de all time high is, heeft aanwijsbare redenen:

  • Gebrek aan- en zorgen om privacy. Worldcoin heeft scanners gelanceerd die eerder deze maand veel ophef veroorzaakten. Om de tokens van WLD aan te kunnen schaffen, moet je je namelijk via een biometrische oogscanner registreren. Deze scanner, Orb genaamd, maakte een scan (en ook een foto) van je oog. Deze gang van zaken kon op veel weerstand rekenen, onder meer vanuit Vitalik Buterin.
  • Nietmeewerkende wetgeving. Inmiddels is gebleken dat weinig landen staan te springen om dergelijke processen. Autoriteiten in Mexico, Argentinië en Maleisië hebben inmiddels aangegeven deze gang van zaken goed in de gaten te houden.

Veel kritiek van buitenaf

Inmiddels hebben veel partijen, instanties en crypto-experts grote kritiek op Worldcoin. Met name op het gebied van privacy uiten veel partijen hun zorgen. Ondertussen zijn er ook her en der wat hoopgevende nieuwsberichten te vinden. Zo deelt Saving DAO dat Worldcoin nadrukkelijk bezig is met de veiligheid en privacy:

Waar gaat Worldcoin naar toe?

De toekomst van Worldcoin is behoorlijk onzeker. Dit komt onder meer doordat in de toekomst ‘team related tokens’ vrij moeten komen. Het aanbod van Worldcoin zou hierdoor binnen 70 dagen met maar liefst 4% per dag toenemen. Het gevolg laat zich al raden: er worden voortdurend nieuwe tokens uitgegeven, waardoor de huidige tokens minder waard worden.

De verwachting, van onder meer DeFi^2, is dat de koers onder een flinke druk komt te staan. Daarbovenop komen dus bovengenoemde zorgen, onder meer vanuit verschillende officiële autoriteiten. De bodem van de Worldcoin koers lijkt daarom nog niet eens in zicht te zijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu