Blockchain Stories
Tophandelaar uit zorgen over Worldcoin: Koers daalt in 24 uur met 11%
Altcoin Nieuws

Tophandelaar uit zorgen over Worldcoin: Koers daalt in 24 uur met 11%

Tophandelaar DeFi^2 uit grote zorgen over Worldcoin op X (Twitter). Deze zorgen omvatten voornamelijk de potentiële inflatoire druk en misleidende marketing van Worldcoin, het crypto project van Sam Altman. 

Deze zorgen over Worldcoin zijn terug te zien in de koers, die binnen 24 uur met 11% daalt. Op het laagste punt heeft de waarde van Worldcoin de $5,15 gezien. 

Opvallend aan deze daling is dat hij net komt nadat OpenAI plannen heeft aangekondigd om een geavanceerd AI-model genaamd GPT-4o te onthullen. Bijzonder hieraan is dat Worldcoin meest profiteert van OpenAI aankondigingen, maar deze keer keldert de koers. 

Waarom keldert de koers?

In een analyse op X liet DeFi^2 de mechanismen achter de snelle daling van Worldcoin kennen. Hierbij benadrukt hij dat de waardevermindering het gevolg is van zowel uitgifte als strategische verkoopmanoeuvres van Worldcoin Foundation. Het bericht op X (Twitter) luidt als volgt:

Als aanvulling over de zorgen over het aanbod, heeft Worldcoin Foundation onlangs voornemens uitgesproken om een totale waarde van $200 miljoen aan Worldcoin aan handelsfirma’s over te dragen. Deze stap moet het circulerende aanbod met nog eens 18% verhogen. 

DeFi^2 bekritiseerde dit besluit en wees erop dat de tokens met korting worden verkocht aan instellingen die mogelijk geen prioriteit geven aan de belangen van de gemeenschap. Hierdoor verwatert de waarde voor de bestaande houders mogelijk. 

Problemen voor Worldcoin in de nabije toekomst

DeFi^2 ziet voornamelijk problemen in de nabije toekomst, wanneer er durfkapitaal en ‘team related tokens’ vrijkomen. Hij voorspelt dat het aanbod van Worldcoin binnen 70 dagen met 4% per dag toe zal nemen, als gevolg van het voortdurend uitgeven van nieuwe tokens. 

Dit scenario zal volgens DeFi^2 een dagelijkse verkoopdruk van bijna $50 miljoen kunnen ontketenen. Dit zal een diepe impact hebben op de prijs en de stabiliteit van de token. 

Misvattingen rondom banden van Worldcoin

DeFi^2 was niet bang om misvattingen rondom de banden van Worldcoin te benoemen. Zo benadrukt hij in zijn analyse de opmerkelijke banden met technische organisaties. Daarnaast laat hij weten dat Sam Altman, bekend van zijn rol bij OpenAI, niet actief betrokken is bij Worldcoin, waardoor de token als afzonderlijke instelling opereert. 

Dit punt richt zich op misvattingen die investeerder hebben over de aard en ondersteuning van de token. Daarnaast licht hij ‘roofzuchtige’ economische modellen van Worldcoin uit die vooral ten goede komen van vroege investeerders en insiders. Dit zal ten koste gaan van de algemene particuliere beleggers. 

Zo laat DeFi^2 weten:

“Worldcoin zou realistisch gezien de grootste overdracht van rijkdom van deze hele cyclus kunnen worden. Helaas vindt deze vermogensoverdracht niet plaats in de vorm van een universeel basisinkomen, zoals hun missie suggereert, maar in plaats daarvan naar de portemonnee van het team en insiders.”

Hier voegt hij aan toe:

“Het manipulatieve low float / high FDV-ontwerp rechtstreeks uit het SBF-playbook komt en insiders direct verrijkt omdat zij hun vergrendelde toewijzingen tegen hoge waarderingen vooraf ontgrendelen via perps / OTC; Toch denkt de detailhandel op de een of andere manier helaas nog steeds dat ze het systeem verslaan, terwijl ze proberen de prijs omhoog te duwen.”

Voordat je in een token als Worldcoin investeert, is het belangrijk om eerst onderzoek te doen en niet direct af te gaan op de invloed van een bekend persoon, als Sam Altman. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer