Blockchain Stories
Analist: Bitcoin verlaat post-halving dip en signaleert accumulatiefase
Bitcoin Nieuws

Analist: Bitcoin verlaat post-halving dip en signaleert accumulatiefase

Alle ogen zijn deze week gericht op de inflatiegegevens van april. Deze kunnen het beleid van de centrale bank beïnvloede, wat weer in invloed kan hebben op de prijs van de Bitcoin. Een analist heeft echter zijn ogen gericht op de ‘gevarenzone’ na de halving. 

Zo suggereert dat de verkoopdruk achter de prijs van de Bitcoin aan het verzwakken is en de koers een accumulatiefase in gaat. Dit zal betekenen dat er binnenkort een flinke rally aan zit te komen. 

Op X (Twitter) deelt de analist zijn mening over de koers:

De post-halving dip

Volgens de gegevens die analist Rekt Capital gedeeld heeft, heeft de Bitcoin mogelijk de ‘gevarenzone’ na de halving verlaten en is de accumulatiefase ingegaan. Deze post-halving dip of ‘gevarenzone’ wordt gekenmerkt door een hoge volatiliteit. Dit was bij de halving in 2016 ook het geval, waar de waarde van de Bitcoin in drie weken met bijna 18% daalde. 

Deze daling kwam de volgende halvingcyclus weer terug, in de vorm van een milde daling van 6,5% in dezelfde periode. Dit werd kort daarna gevolgd door een stijging van 15%, wat duidde op een sterke uittreding van de ‘gevarenzone’. 

Opwaartse trend

Op het moment van schrijven wordt de Bitcoin verhandeld tegen bijna $61.900. Hier zie je de actuele koers van de Bitcoin.

Rekt Capital merkt op dat het ondersteuningsniveau van $60.000 essentieel is voor het voortzetten van de opwaartse trend. Dit kan leiden tot de terugkeer van de grens van $ 68.000. 

Zo geeft Rekt Capital in een recent blog aan: 

“De geschiedenis suggereert dat dit betekent dat Bitcoin niet langer een neerwaartse volatiliteit zal produceren die onder zijn huidige heraccumulatiebereik ligt. De Bitcoin-correctie zou voorbij moeten zijn en de prijs zou in de toekomst boven de $60.000 moeten kunnen blijven.”

Ondanks dat historische trends geen garantie zijn voor de toekomst, is de veerkracht van het huidige ondersteuningsniveau een positief teken voor het toekomstige traject van de Bitcoin.

Wat heeft de toekomst in petto?

In de toekomst zijn er een aantal gebeurtenissen die een grote invloed kunnen hebben op de koers van de Bitcoin. Vandaag was er een storing bij Coinsbase die de koers weer heeft laten dalen. 

Deze week zal er ook een CPI uitgebracht worden, wat een belangrijke invloed kan hebben op de koers van de Bitcoin. Er liggen verwachtingen dat de CPI tussen de 3,4% en 3,6% zal worden. 

Het doel van de Federal Reserve is om inflatieniveaus terug te brengen naar 2%, maar uit recente gegevens blijkt dat inflatie hardnekkig is. Tenzij de inflatie verbetert, is de kans groot dat de rentetarieven voor een langere periode erg hoog blijven. 

Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen een invloed hebben op de waarde van de Bitcoin. Zo hebben de twee grootste partijen een afwijkende mening over crypto. Donald Trump staat volledig achter crypto, wat een winst voor hem positief kan maken voor de koers. Joe Biden en de Democraten staan niet achter crypto, wat een winst van de Democraten juist negatief kan zijn voor de koers. 

De verkiezingen zullen met name een invloed hebben op het beleid van de VS tegenover crypto. Hoe dit uit gaat pakken, gaan we zien. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer