Blockchain Stories
Coinbase ervaart systeembrede storing: Verklaring op X (Twitter)
Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Coinbase ervaart systeembrede storing: Verklaring op X (Twitter)

Crypto exchange Coinbase ondervond een enorme storing in het systeem. Terwijl gebruikers klachten bleven melden bij de toegang tot het platform, werd er een onderzoek gestart naar het probleem. Op X (Twitter) heeft Coinbase hier een uitgebreide verklaring over afgelegd. 

Ondanks de storing heeft Coinbase aangegeven dat ze de veiligheid van de gebruikersfondsen garanderen. Daarnaast zeggen ze dat ze actief bezig zijn met het oplossen van het probleem. 

Dit is natuurlijk erg irritant als je wil traden op de cryptomarkt en het is altijd handig om een Coinbase alternatief achter de hand te hebben. Zowel Bitvavo als Bybit bieden nu een interessante bonus en kunnen perfect zijn als alternatief voor Coinbase. Bij Bitvavo ontvang je 10 euro bonus als nieuwe gebruiker, en bij Bybit kan je een bonus tot wel $40 ontvangen.

De verklaring op X (Twitter)

In een verklaring op X liet Coinbase weten dat er een voortdurende systeemstoring aan de gang is. Daarbij verzekerden ze gebruikers dat het geld veilig was, ondanks alle technische problemen. Ook bevestigden ze dat het team actief bezig is met het aanpakken van het probleem:

Het gevolg van de storing is dat gebruikers die via de app of de website toegang proberen te krijgen tot de server van Coinbase, een waarschuwing ‘503 Service Temporally Unavailable’ krijgen. Dit wijst op een duidelijk storing in de servers van het platform. 

Eerdere technische problemen bij Coinbase

Dit is niet de eerste keer dat er technische problemen aan de gang zijn bij Coinbase. In maart ondervond de beurs al een tijdelijke storing die het platform beïnvloedde tijdens de drukste perioden. 

Ook in februari heeft Coinbase een grote storing ervaren waarbij gebruikers een onterecht saldo van $0 op de rekening zagen staan. Daarnaast ging het fout bij het kopen en verkopen van crypto. 

Coinbase weet zelf niet hoe deze technische problemen blijven ontstaan. Hoe dan ook is het voor het platform erg belangrijk dat de storingen snel verholpen worden, zodat de handelaren weer verder kunnen. 

Problemen bij gebruikers

Bij deze storing meldden gebruikers dat ze verschillende problemen ondervonden, waaronder een onjuiste weergave van het rekeningsaldo. Sommige rekeningen zagen zelf een onterecht saldo dat vermeld werd als $0. Ondanks deze vermeldingen laat Coinbase weten dat alle gebruikersfondsen niet aangetast worden. 

Daarnaast geeft Coinbase ook aan dat ze er alles aan doen om gebruikersactiva te beschermen en de integriteit van het platform te waarborgen. Gelukkig laat de snelle reactie van de exchange zien dat ze voortdurende inspanning uitvoeren om het probleem zo snel mogelijk om te lossen. 

Verder laat dit ook zien dat ze het vertrouwen en de geloofwaardigheid binnen de crypto gemeenschap willen behouden. Dit zal ook een belangrijk punt zijn voor de exchange,

Onderzoek naar de hoofdoorzaak

Coinbase is nog steeds bezig met het onderzoeken van de hoofdoorzaak van de systeembrede storing. In de tussentijd adviseert de beurs haar gebruikers om geduldig te zijn en officiële updates van de beurs goed in de gaten te houden. 

Deze updates zijn hier in de gaten te houden.

Effect op de crypto markt

De storing bij Coinbase heeft een flinke invloed op de crypto markt. De koers van Bitcoin is weer aan het dalen na zichzelf gisteren te herpakken. Sommige beleggers speculeren dat dit een manier van Coinbase is om de markt te beïnvloeden. Echter, dit zijn claims zonder duidelijk bewijs.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer