Blockchain Stories
Coinbase topman betwist claim van SEC voorzitter over crypto tokens
Coinbase Nieuws

Coinbase topman betwist claim van SEC voorzitter over crypto tokens

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Securities and Exchange Commission voorzitter Gary Gensler heeft recent weer eens zijn opvatting benadrukt over de juridische classificatie van crypto tokens als effecten. Dit heeft hij gedaan tijdens een TV interview. Aan de andere kant riep Coinbase’s chief legal officer, Paul Grewal, de voorzitter van de SEC op om te stoppen met het geven van misleidende informatie over de juridische status van cryptocurrencies. Het gebeuren geeft aan dat er duidelijk een verdeeldheid is tussen leiders in de cryptogemeenschap en de SEC over de juridische status van cryptocurrencies.

Tegenreactie van de Coinbase topman

Als tegenreactie zei Paul Grewal dat de claim van de voorzitter van de SEC niet op waarheid berust. Zijn reactie verduidelijkte hij door te stellen dat advocaten van de toezichthouder eerder hebben erkend dat cryptocurrencies niet vallen onder de definitie van effecten.

Aan Grensler zei hij het volgende:
“Please stop misleading the market — tokens are NOT securities. Their pleadings notwithstanding, your own attorneys have admitted this in court.”

Paul Grewal, Coinbase topman

Los van zijn standpunt dat cryptotokens als effecten beschouwd moeten worden, heeft Grensler ook aangegeven dat er een gebrek aan tranparantie is rondom de crypto tokens. Zijn standpunt liet hij in niet mis te verstane bewoordingen ook merken:

“Without prejudging any one of them, many of those tokens are securities under the law of the land, as interpreted by the US Supreme Court. So we follow that law, and you, the investors, are not getting the required or needed disclosures about those assets.”

SEC-voorzitter Gary Gensler

Duidelijke richtlijnen

Grensel heeft in zijn opmerking niet specifiek aangegeven welke cryptocurrencies hij als effecten beschouwt. Echter, aan de hand van recente regelgevingsacties kan ervan uitgegaan worden dat alle belangrijke tokens, met uitzondering van Bitcoin, worden gecontroleerd. 

Sinds Gensler aangesteld is als voorzitter van de SEC, heeft hij zich maximaal ingezet om cryptocurrencies onder de regelgevende paraplu van de SEC te brengen. Hierbij tracht hij duidelijke richtlijnen te maken voor de classificatie van deze activa als effecten. Om dit alles te kunnen doen leg Grensler de nadruk op het toepassen van de Howey test. Volgens hem vormt de Howey test een belangrijk juridisch kader om te bepalen of een activum als een effect wordt beschouwd.

Meer betrokkenheid van het Congres

De handelingen van Grensler wordt vaak bekritiseerd. Critici zijn namelijk van mening dat er een proactieve betrokkenheid van het Congres vereist is bij het vaststellen van duidelijke wetgeving met betrekking tot cryptocurrencies. 

In het verlengde hiervan wordt er gesteld dat de trage vooruitgang in de wetgeving bijdraagt aan de onzekerheid en volatiliteit in de crypto-industrie. Bedrijven en investeerders hebben het hierdoor moeilijk, omdat ze komen te zitten met een gebrek aan duidelijke richtlijnen en regelgeving.

De SEC heeft in het verleden vaak een juridische strijd moeten voeren met prominente crypto-entiteiten zoals Binance en Coinbase. Ook met Ripple, de uitgever van de cryptocurrency XRP, heeft de SEC een geschil moeten beslechten bij de groene tafel. Deze juridische geschillen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomstige regulering en acceptatie van cryptocurrencies, evenals voor de bedrijfsvoering van de betrokken entiteiten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Tweede termijn Trump: impact op cryptoregulering en toekomst

Julian Smits

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu