Blockchain Stories
Is de XRP koers tot een dieptepunt gezakt ten opzichte van Bitcoin?
Altcoin Nieuws Ripple

Is de XRP koers tot een dieptepunt gezakt ten opzichte van Bitcoin?

Op dit moment is de koers van XRP ten opzichte van Bitcoin gezakt tot een dieptepunt dat we de afgelopen drie jaar niet gezien hebben. Dit dieptepunt kan mogelijk een goede koopkans bieden voor Ripple (XRP). Lees verder om meer te ontdekken over deze ontwikkeling!

XRP/BTC koers zakt naar dieptepunt zoals in 2021

Uit onze analyse op TradingView blijkt dat de prijs van XRP in vergelijking met Bitcoin is gedaald naar een dieptepunt dat voor het laatst te zien was begin april 2021. Hieronder vind je de grafiek van TradingView.

XRP Tradeview
Bron: Trading View.

In de maandgrafiek kan dit patroon worden geïnterpreteerd als een sterk signaal voor een mogelijk dieptepunt voor XRP/BTC. Tony Severino, oprichter van CoinChartist, merkte op 6 mei op:

“Prima observatie – hij heeft gelijk. XRP/BTC heeft net een signaal voor een dieptepunt gegeven.”

Tony Severino

Hoe komt deze negatieve XRP situatie?

Ondanks de aantrekkelijke grafiek bevindt XRP/USD zich sinds begin 2024 in een neerwaartse trend. De prijs van XRP is tot nu toe dit jaar met 14% gedaald tot de huidige koers van $0.539, terwijl BTC/USD met 43% is gestegen sinds het begin van het jaar.

De daling van XRP kan grotendeels worden toegeschreven aan de voortdurende rechtszaak van Ripple met de SEC. Iva Wisher, hoofdanalist bij 3commas, legt uit:

De prijsbeweging van XRP is gekoppeld aan de onzekerheid die voortvloeit uit de juridische strijd met de SEC. Dergelijke obstakels leiden natuurlijkerwijs tot voorzichtige beleggerssentimenten en verminderde handelsactiviteit.

Iva Wisher

De SEC heeft Ripple in 2020 aangeklaagd, beschuldigd van het illegaal ophalen van $1,3 miljard via een niet geregistreerd effecten aanbod door XRP te verkopen. In de laatste ontwikkeling heeft Ripple het verzoek van de SEC betwist om een boete van $2 miljard op te leggen, met het argument dat de boete niet meer dan $10 miljoen zou moeten zijn.

Potentieel recordhoogte zegt cryptoanalist Charting Guy

Ondanks de dalende trend van XRP, voorspelt cryptoanalist Charting Guy dat XRP tegen juli kan stijgen naar een nieuw recordhoogtepunt. Hij schreef op 6 mei op X:

De gefragmenteerde doel is 0.00006486. Bij de huidige BTC prijs zou dat ons op ongeveer $4.09 voor XRP brengen. Zoals ik al eeuwig zeg, een nieuw recordhoogte tegen juli. Als BTC tegen die tijd $85,000 – $100,000 bereikt, zoals ik denk, dan spreken we over een XRP van $5.51 – $6.48.

Charting Guy

Om deze reden is het zeker goed om XRP in de gaten te houden als je op zoek bent naar een leuke kooptie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer