Blockchain Stories
Exodus listing op NYSE American uitgesteld voor SEC-beoordeling
Nieuws

Exodus listing op NYSE American uitgesteld voor SEC-beoordeling

Het crypto wallet bedrijf Exodus Movement zal vandaag niet zoals gepland worden toegevoegd aan de listing van de NYSE American. Dat is de markt van de New York Stock Exchange. Dit maakte verschillende platformen gisteravond bekend.

Een onverwachte wending

Het Amerikaanse bedrijf van de New York Stock Exchange informeerde Exodus op woensdag dat het personeel van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds de registratieverklaring van Exodus aan het beoordelen is, die volgens het bedrijf eind april van kracht werd. 

In het persbericht van woensdag staat dat ‘zodra het personeel van de U.S. Securities and Exchange Commission hun beoordeling van de registratieverklaring hebben afgerond, het bedrijf de mogelijkheid zal overwegen om op een later tijdstip nog aan de listing toegevoegd te worden aan de New York Stock Exchange.’

Het komt allemaal nogal als onverwacht nieuws. Al helemaal, omdat CEO JP Richardson er de afgelopen tijd een positieve kijk op had. Nu is er een nieuw post op het platform X dat er wel toe leidt dat er wat fouten zijn gemaakt. 

Heroverweging 

Met de lopende SEC-beoordeling heeft de NYSE dus besloten om de listing aan een nationale aandelenmarkt op een later tijdstip te heroverwegen, zodra het regelgevingsproces is afgerond.

“We blijven hoopvol dat de SEC zich zal houden aan haar toezegging om ons te behandelen zoals de wet bedoeld is,” zei Richardson. “Exodus is volledig transparant en responsief geweest gedurende dit proces en we verwachten een snelle oplossing in deze kwestie. Ondertussen zullen we blijven streven naar de best mogelijke service en waarde voor onze klanten en aandeelhouders.”

JP Richardson

Het besluit om de listing van de gewone aandelen op de NYSE American uit te stellen komt op een moment waarop ACINQ’s Phoenix Wallet en zkSNACKs’ Wasabi Wallet hun diensten voor klanten in de Verenigde Staten hebben stopgezet.

Deze stap volgt op de recente hardhandige aanpak van cryptocurrency wallet providers door regelgevende instanties. Beide bedrijven hebben hun bezorgdheid duidelijk geuit. Precies over de classificatie van wallet providers als legitieme geld servicebedrijven na acties tegen Consensys, de maker van Metamask, en crypto mixer Samourai Wallet. 

Zal dit ook voor consequenties zorgen bij Exodus? 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer