Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Phoenix Wallet is een Bitcoin-wallet gemaakt door het Bitcoin-technologiebedrijf ACINQ. Ze hebben aangekondigd dat het zijn diensten aan klanten in de Verenigde Staten zal beëindigen. 

In een recent bericht op X merkte de wallet-operator op dat op 3 mei Phoenix Wallet uit Amerikaanse app stores zal worden verwijderd.

Advies voor gebruikers

Na de aankondiging adviseerde de wallet-aanbieder gebruikers in de VS om hun wallets leeg te maken en benadrukte de stappen die ze moesten volgen. 

De wallet-operator waarschuwde ook gebruikers om hun wallets onder geen enkele omstandigheid “gedwongen te sluiten”. Volgens hen kan dit aanzienlijke on-chain kosten met zich meebrengen.

Er zijn aanwijzingen dat het ACINQ’s beslissing was voor Phoenix Wallet om de VS te verlaten. 

In een alternatief bericht citeerde ACINQ regelgevende problemen in de VS als de reden voor het laatste besluit. 

Volgens de crypto-wallet provider hebben autoriteiten in de VS dienstverleners in dezelfde categorie als Phoenix Wallet geclassificeerd als Geldservice bedrijven. Hierbij hebben ze opgemerkt dat dit zou bepalen hoe ze gereguleerd zouden worden.

Regelgeving en aanklachten 

ACINQ heeft besloten om de VS te verlaten. 

Dit na een recente aankondiging van de Amerikaanse regelgevende autoriteiten die vragen opriep. Vooral over hoe zelfbeheerde portemonnee-aanbieders, maar ook Lightning-serviceproviders en zelfs Lightning-nodes zouden worden ingedeeld. 

De wallet-aanbieder vertelde gebruikers dat het andere mogelijke gevolgen van het besluit zou onderzoeken.

Recentelijk heeft een rechtbank in New York de oprichters van de Bitcoin-mixing-wallet, Samourai aangeklaagd. Dit voor het mogelijk maken van illegale transacties, waaronder het witwassen van geld. 

Na dit incident waarschuwde het Federal Bureau of Investigations (FBI) gebruikers dat het actie ondernam tegen verschillende niet-geregistreerde crypto bedrijven. 

Zoals hierboven al benoemd, moeten gebruikers nu dus op zoek naar een alternatief en ervoor zorgen dat hun wallets voor 3 mei leeg zijn. 

Of dit iedereen op tijd gaat lukken, moet nog worden gezien, maar het is in ieder geval een hoop gedoe waar niemand op dit moment blij mee is.

Gerelateerde artikelen

Binance krijgt boete van $4,3 miljoen van Canadese financiële toezichthouder

Timo Bruinsel

Bitcoin mining is makkelijker geworden: Dit is de reden

Cardano’s bullish breakout? Lees hier mijn ADA verwachting!

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer