Blockchain Stories
Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank
Bitcoin Nieuws

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Amerikaanse toezichthouders hebben de Philadelphia-based Republic First Bank volledig gesloten, de eerste bank die in 2024 failliet gaat in het land. 

Dit zorgt voor verdeeldheid onder degenen die de crypto handel observeren/investeren. Na de bekendmaking werden Bitcoin, Ether en altcoins lichtjes beïnvloed.

Meer vertrouwen in crypto 

Crypto-handelaar Pillage Capital beweerde dat de ineenstorting van Republic First Bank het bekijken waard is. Aangezien banken die falen het beste mogelijke verhaal zijn dat we kunnen krijgen voor crypto.

In een recent bericht zei Marius Martocsan, CEO van Zesh, dat “Er is weer een bank ingestort, de Republic First Bank. Ja… ik denk dat ik bij Bitcoin blijf.”

Gisteren heeft het Pennsylvania Department of Banking and Securities Republic First Bank overgenomen. Daarna werd de FDIC aangesteld als ontvanger van de failliete bank. 

Volgens een verklaring van de FDIC van een dag geleden zal de nieuwe federale bank vrijwel alle deposito’s afhandelen en alle bezittingen van Republic Bank overnemen.

Republic First had wel een aantal miljard dollar aan bezittingen en hetzelfde geldt voor de totale deposito’s op 31 januari. Bovendien heeft Fulton Bank net het integratieproces afgerond. Dit kan betekenen dat ze zijn samengevoegd of overgenomen. 

De bank zal aan het begin van volgende week zijn intrede in de regio doen.

Hoe zit het nu met de koersen?

In 2023 was de wereldwijde financiële gemeenschap geschokt om geruchten over een mogelijke bankrun te horen, maar de prijs van BTC daalde slechts kortstondig en slechts subtiel direct na ontvangst van dergelijke informatie.

Deze ochtend is Bitcoin met 1,36% gedaald en staat momenteel op $62.874,90 / €58.933,00. Ether is met 0,58% gedaald en wordt nu verhandeld op $3.122 / € 2.912.

Altcoins hebben een scherpere daling doorgemaakt, waarbij Dogecoin met 2,88% is gedaald en Solana met 1,79% minder over dezelfde periode.

Het nieuws over FRB komt tijdens een moeilijk jaar voor banken. 

FDIC rapporteerde vijf bankfaillissementen in 2023. Republic First Bank werd overgenomen door JPMorgan Slate in mei 2023. 

De Federal Reserve sloot Signature Bank in maart 2023 vanwege ‘systemisch risico’. Dit gebeurde net nadat Silicon Valley onder toezicht werd gesloten. 

Een week eerder kondigde Silvergate Bank aan dat het zijn activiteiten zou beëindigen en vrijwillig zou liquideren.

Alles bij elkaar opgeteld dus een zware periode voor de banken, maar tegelijk een goede kans voor crypto. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

PEPE haalt MATIC in op de crypto rankings en stijgt 82% afgelopen week

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer