Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

JP Morgan CEO noemt Bitcoin een ‘Ponzi Scheme’

Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan heeft opnieuw twijfels geuit over de bruikbaarheid en legitimiteit van Bitcoin als vorm van geld tijdens een interview

Jamie Dimon noemt Bitcoin fraude

Deze middag heeft Jamie Dimon opnieuw gezegd dat hij Bitcoin niet vertrouwt. Hij noemde het een “fraude” en een “Ponzi-schema“. 

Dimon heeft al vaker kritiek geuit op de digitale munt. Hij zei dit tijdens een interview op Bloomberg TV, waar hij twijfels uitte over de waarde en echtheid van Bitcoin als geld.

“Bitcoin en vergelijkbare cryptocurrencies zijn simpelweg niet functioneel als valuta’s. Als ze denken dat ze een valuta zijn, dan is er geen hoop voor. Het is in feite een Ponzi-schema vermomd als technologische innovatie”, aldus Dimon. 

Jamie Dimon

Velen vinden dit best bijzonder, want zijn bank doet mee aan BlackRock’s bitcoin-beursfonds (ETF). Ook hebben ze al vaker meegeholpen aan blockchain projecten

Dimon erkende tijdens het interview het potentieel van bepaalde aspecten van blockchaintechnologie, met name die welke slimme contracten mogelijk maken. 

Hij zei: “Er zijn elementen binnen de bredere cryptosector, zoals de smart contracts en blockchain-toepassingen faciliteren, die wel degelijk echte waarde bieden.”

Kritiek zonder veel invloed 

Dimon heeft eerder zijn zorgen geuit over cryptocurrencies, omdat ze mogelijk worden gebruikt voor illegale activiteiten zoals witwassen, fraude en belastingontduiking.

Dit door hun anonimiteit en gebrek aan regels.

Hij heeft gevraagd om strengere controle om te voorkomen dat mensen financiële misdaden plegen met cryptocurrencies.

Ondanks zijn kritiek blijft de cryptomarkt groeien. Bitcoin is nu meer dan $1,2 biljoen waard. 

Zijn opmerkingen laten vooral zien dat mensen in de financiële wereld nog steeds twijfels hebben over de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptocurrencies.

Deskundigen zeggen dat terwijl sommige mensen zoals Dimon twijfels hebben, anderen geloven dat de technologie achter cryptocurrencies nog steeds veel potentie heeft. 

Er wordt nog steeds gediscussieerd over hoe de overheid cryptocurrencies moet reguleren. De toekomst van cryptocurrencies is dus nog steeds onzeker.

Al met al maakt het dat aan de andere kant ook wel des te spannender.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Bitvavo informeert over datalek bij beperkt aantal gebruikers. Tegoeden zijn veilig

Thanh Lanh Tran

Staking diensten Bitvavo worden overgenomen door Figment

Marijn van Leeuwen

Vier redenen waarom Wormhole steeds belangrijker wordt voor Web3

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer