Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Grayscale spot Bitcoin ETF (GBTC) halveert net voor de Bitcoin halving

De grootste spot Bitcoin ETF, GBTC, ziet het aantal Bitcoins in de ETF halveren sinds de goedkeuring van de SEC voor ETFs op 10 januari. In 66 dagen van handel ziet GBTC van Grayscale 310.611 BTC verdwijnen uit de ETF.

Dit is een daling van maar liefst 50,16% en vindt plaats vlak voor de veelbesproken Bitcoin halving, een evenement waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin halveert van 6.25 BTC naar 3.125 BTC.

Dit evenement, dat elke vier jaar plaatsvindt, is vaak een katalysator voor een rally in de cryptomarkt, als we naar de historie kijken.

Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) outflow valt te verklaren

Over het algemeen presteren de Bitcoin ETFs en de Bitcoin koers sinds de beslissing van de SEC zeer goed en de flinke outflow van GBTC valt te verklaren. Bitcoin steeg sinds de goedkeuring van de SEC met meer dan 50%.

De outflow wordt grotendeels toegeschreven aan de hoge handelskosten van GBTC en men verplaatst simpelweg het geld. GBTC rekent sinds de eerste handelsdag de hoogste kosten van 1.5% van alle Bitcoin ETF’s.

Ter vergelijking: de populaire Bitcoin ETF van BlackRock IBIT rekent slechts 0.25% aan kosten. Dat scheelt dus een hoop.

De spot Bitcoin ETF van BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT), heeft een enorme toename van interesse gezien, met een groei van meer dan 10,000%. Ondanks deze stijging is GBTC nog steeds de grootste Bitcoin spot ETF, maar mogelijk niet voor lang. IBIT is namelijk 13% verwijderd van GBTC en is een gewaagde concurrent.

Op 16 april hebben de tien spot Bitcoin ETFs samen ongeveer 836,910 BTC in bezit, ter waarde van $53,27 miljard (deze informatie komt van TheBlock en is vandaag voor het laatst bijgewerkt).

Eerder deze week werden spot ETF’s ook in Hong Kong goedgekeurd. Opvallend was dat daar ook een Ethereum spot ETF werd goedgekeurd, iets wat we nog niet eerder gezien hebben.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Solana memecoin scam bereikt marktkapitalisatie van $ 327 biljoen

Marijn van Leeuwen

‘Clash of Clans’-maker Supercell investeert in een crypto gaming startup

Wanisha Balak

Historisch moment: Bitcoin miners hebben nu veel meer EH/s nodig om te minen!

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer