Blockchain Stories
Image default
Nieuws

X-account van acteur Tom Holland gehackt om crypto scam te promoten

Het X (Twitter) account van Spider-Man acteur Tom Holland is recentelijk gehackt door crypto scammers. De scammers gebruikten het account met ruim 7 miljoen volgers om een zogenaamde ‘Spiderverse’ in samenwerking met Binance aan te kondigen. 

Het account voegde ook een link aan de post toe die naar een schijnwebsite leidde. Op deze website konden gebruikers vroege toegang krijgen tot de frauduleuze ‘SPIDER coin’ en Spiderverse NFTs. 

De post werd oorspronkelijk vastgezet in het account, maar deze werd al snel verwijderd. Het is in ieder geval duidelijk dat het gaat om een neppe actie. Inmiddels heeft Marvel een Web3 onderzoek ingezet om de hackers te pakken. 

Crypto scammers worden steeds brutaler

Crypto scams komen steeds vaker voor en de scammers worden steeds brutaler. Voornamelijk de give-away of early acces scams komen veel voor. Zo wordt er vaak een bekend persoon geïmiteerd, waardoor scammers autoriteit uit proberen te stralen.

Een tijdje geleden vond er bijvoorbeeld een scam op X (Twitter) plaats, waarin Elon Musk zogenaamd gratis crypto aan de eerste 1.000 volgers zou geven. Hier zijn veel mensen ingetrapt. 

Voordat je gebruik maakt van acties, give-aways of early acces deals, zorg ervoor dat je alles goed nakijkt. Vertrouw je iets niet, voorkom dan altijd dat je persoonlijke gegevens geeft. Zo voorkom je dat je opgelicht kunt worden door scammers. 

Hou er ook rekening mee dat niet alles wat door een bekend persoon wordt gezegd hoeft te kloppen. Dit verhaal over Tom Holland is hier een goed voorbeeld van. Controleer altijd of de informatie klopt en geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens. 

Spider-Man NFTs

Ondanks dat er oplichters actief zijn om Spiderverse NFTs te verkopen, zijn er ook echte Spider-Man NFTs te vinden. Tegen het einde van 2021 is de bioscoopgigant AMC een samenwerking aangegaan met Sony Pictures om de mensen die tickets voor de film Spider-Man: No Way Home in het voren kochten een NFT te geven. 

Dit heeft ervoor gezorgd dat de film zo’n $ 1,9 miljard binnen heeft gehaald. De NFTs hebben voor de op één na grootste filmactie van AMC gezorgd. 

Naast de Spider-Man NFTs van AMC zijn er ook nog een aantal Spider-Man NFTs die gelanceerd zijn door het Nieuw-Zeelandse NFT-bedrijf VeVe, in samenwerking met Marvel. Dit waren unieke NFTs, waaronder een volledige uitvoering van het eerste Marvel-boek uit 1939. 

Aan het begin van dit jaar bracht VeVe ook NFT-strips uit met verschillende Marvel superhelden, waaronder Spider-Man en The X-Men. 

Gerelateerde artikelen

EigenLayer kondigt token lancering en airdrop voor de crypto community aan

Wanisha Balak

Stripe hervat crypto-betalingen met stablecoin-integratie

Wanisha Balak

Baandbrekend: Ethereum bereikt historische mijlpaal met 1 Miljoen Validators!

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer