Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Grote airdrop van Wormhole trekt scammers en meme coiners aan

Crypto scammers, hackers en liefhebbers van meme-coins hebben zich massaal verzameld rond de enorme airdrop van $850 miljoen door het cross-chain brugplatform Wormhole, dat vandaag zijn eigen governance token (W) uitbracht. Dit evenement trok niet alleen de aandacht van legitieme deelnemers, maar ook van frauduleuze actoren die het zagen als een kans om onoplettende gebruikers te misleiden.

Scam accounts overspoelen aankondiging

Onafhankelijk blockchain-onderzoeker ZachXBT merkte op dat de officiële aankondiging van Wormhole op het sociale platform X werd overspoeld door “talloze” overtuigende scam accounts, velen met “gouden vinkjes”. Zelfs het officiële account van Wormhole-oprichter Robinson Burkey werd aangevallen, waarbij kwaadaardige links naar vermoedelijke wallet-drainers werden gepost enkele uren na de aankondiging van de airdrop. Sindsdien is Burkey’s account privé gemaakt.

Lancering en waarde van het W Token

Het W token werd officieel gelanceerd op 3 april met een prijs van $1,66 op de Solana-gebaseerde gedecentraliseerde beurs (DEX) OpenBook, met een totale marktkapitalisatie van $2,98 miljard bij lancering. De prijs van het token is sindsdien met 19,5% gedaald en wordt momenteel verhandeld tegen $1,34. Voor de airdrop heeft het protocol 674 miljoen tokens gereserveerd, wat neerkomt op 6,75% van de totale voorraad, waardoor de huidige totale waarde van de airdrop op $896 miljoen staat voor gebruikers die aan de geschiktheidseisen van het protocol voldeden.

Momenteel is het W token van Wormhole alleen beschikbaar op het Solana-netwerk, maar het project heeft aangekondigd dat het binnenkort ook beschikbaar zal zijn op het Ethereum-netwerk als een ERC-20 token en op andere layer-2 netwerken op een later tijdstip.

Opkomst van de ‘Warmhole’ meme coin

De airdrop van Wormhole ontsnapte niet aan de aandacht van opportunistische meme coin ontwikkelaars, met de lancering van een parodie-token genaamd “warmhole” direct na de aankondiging van de airdrop. De Warmhole meme-coin steeg snel van een marktkapitalisatie van ongeveer $100.000 bij lancering naar een piekwaarde van $8,3 miljoen – een ongeveer winst van 83.000% in minder dan zes uur.

Heropleving van meme coins, van Shiba Inu tot Dogecoin

De recente periode heeft een opmerkelijke heropleving gezien in de populariteit van meme coins, een trend die zich uitstrekt van Shiba Inu tot Floki en Dogecoin. Deze digitale activa, oorspronkelijk gecreëerd als luchtige parodieën op de cryptomarkt, hebben opnieuw de aandacht van investeerders getrokken door hun aanzienlijke volatiliteit en het potentieel voor snelle winsten. Deze hernieuwde belangstelling is deels aangewakkerd door de dynamische bewegingen in de bredere cryptomarkt en de zoektocht van investeerders naar alternatieve investeringsopties met hoge risico’s en hoge beloningen.

Social media en internetgemeenschappen blijven een cruciale rol spelen in het stimuleren van de hype rond deze tokens, waarbij elke nieuwe golf van aandacht de mogelijkheid biedt voor zowel spectaculaire winsten als scherpe dalingen. De recente trends wijzen op een blijvende aantrekkingskracht van meme coins binnen de cryptowereld, waarbij de lijn tussen humor en serieuze investering steeds vager wordt.

De betekenis van de populariteit van meme coins

De toenemende populariteit van meme-coins zoals Shiba Inu, Floki, en Dogecoin kan worden gezien als een barometer voor het vertrouwen binnen de cryptomarkt. Wanneer beleggers zich massaal wenden tot deze volatiele en speculatieve activa, wijst dit vaak op een toegenomen bereidheid om grotere risico’s te nemen, gedreven door het vertrouwen in de markt of de jacht op hoge rendementen.

Meme coins dragen een hoger risico met zich mee vanwege hun inherente volatiliteit en de neiging om prijsbewegingen te ervaren die sterk worden beïnvloed door sociale media trends en de publieke opinie, in plaats van door fundamentele waarden of projectontwikkelingen. Hun waarde kan razendsnel stijgen op basis van internet-hypes en celebrity-endorsments, maar net zo snel weer ineenstorten wanneer de aandacht verslapt. Deze dynamiek maakt ze tot een riskante investering, waarbij snelle winsten mogelijk zijn, maar het risico op verlies eveneens aanzienlijk is.

Gerelateerde artikelen

Toncoin en Dogecoin groeien het snelst in aantal nieuwe actieve wallets

Thanh Lanh Tran

FIOD arresteert verdachte achter de $30 miljoen ZKasino scam

Thanh Lanh Tran

Bitcoin ETFs laten massaal holdings vallen: Gevaarlijke druk op de markt

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer