Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Blog Coinbase Nieuws

Overheid VS verplaatst $ 2 miljoen aan Bitcoin: Gaan ze verkopen?

De overheid van de VS heeft plotseling $ 2 miljoen aan Bitcoin (BTC) verplaatst naar een andere wallet. De kans is groot dat ze dit enorme bedrag weer op de markt willen brengen. 

De geconfisqueerde Bitcoin van Silk Road

Het bedrag aan Bitcoin waar het over gaat, is de geconfisqueerde Bitcoin van de zwarte marktplaats Silk Road. De Amerikaanse overheid heeft eind 2022 ruim 30 BTC in beslag genomen met een marktwaarde van een kleine $ 2 miljoen. 

2 april heeft de Amerikaanse overheid plotseling deze 30 BTC verplaatst naar een andere wallet. De kans is groot dat ze dit doen met het doel om de BTC weer op de markt te brengen. Vanuit een andere wallet wordt het makkelijker voor de Amerikaanse overheid om de Bitcoin naar de beurs te sturen. 

Waar komen de Bitcoins vandaan?

De Bitcoins in kwestie zijn geconfisqueerd van een zwarte marktplaats, genaamd Silk Road. Silk Road was één van de eerste moderne darkweb marktplaatsen. Het platform stond met name bekend om de verkoop van illegale middelen, zoals drugs en wapens. 

In de tijd dat de marktplaats opgerold werd, was de Bitcoin een enorm populair betaalmiddel. In 2013 werd de zwarte marktplaats door de FBI gesloten. 

De BTC die de Amerikaanse overheid in bezit heeft, is hoogstwaarschijnlijk onderdeel van de Bitcoins die in beslag zijn genomen van James Zhong. In 2012 had Zhong meer dan 50.000 Bitcoins gestolen van Silk Road. In 2022 is hij hiervoor veroordeeld. 

Worden de Bitcoins verkocht?

Het is nu vooral de vraag of de Bitcoins verkocht worden. Het viel onderzoekers op dat er een transactie vanuit de wallet met de Bitcoins een transactie maakte naar Coinbase, een populaire Amerikaanse exchange. 

Vanaf de wallet werd 0,001 BTC gestuurd naar de exchange. Onderzoekers vermoeden dat dit gaat om een testtransactie. 

Na deze transactie werd het bedrag van iets meer dan 30 BTC verplaatst naar een andere wallet van de overheid. Wat precies de reden van deze transactie is, is nog onduidelijk. 

Vervolgens werd er 1999 BTC met een marktwaarde van $ 140 miljoen verplaatst naar een Coinbase adres. De kans is groot dat de Amerikaanse overheid meer van de Bitcoins wil gaan verkopen. 

Afgelopen jaar hebben ze al bijna 10.000 BTC van de 50.000 BTC verkocht. Het kan zijn dat het bij 1999 BTC blijft, maar er kan nog meer vrijkomen op de markt. 

Zo’n grote Bitcoin dump kan ervoor zorgen dat de verkoopdruk ineens heel hoog wordt op de markt. Alleen het nieuws kan hier al voor zorgen. Wat uiteindelijk de gevolgen gaan zijn, is niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer