Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin investeerders in Azië zien veel volatiliteit vanwege geautomatiseerde ETF bots

Veel Bitcoin investeerders in Azië merken volatiliteit op de markt. Dit komt voornamelijk door geautomatiseerde bots die reageren op informatie van Amerikaanse Bitcoin ETFs. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit een invloed op de schommelingen op de markt. 

In Azië moeten Bitcoin investeerders zich navigeren over een volatiele markt met enorme schommelingen. Volgens een artikel van Bloomberg wordt dit veroorzaakt door geautomatiseerde bots die reageren op data vanuit Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF). 

Voorzitter van Arbelos Markets, Shiliang Tang, laat weten dat bots een grote rol spelen in de crypto markt. Een op algoritme gebaseerde vorm van traden wordt steeds vaker gebruikt. Hierover zegt hij het volgende: “Bots kunnen in principe gegevens automatisch oppakken en op basis hiervan handelen. Het lijkt erop dat dat gebeurd.”

Volatiliteit van de Bitcoin markt

Op 2 april zag de Bitcoin prijs een flinke daling tijdens de Aziatische handelssessie. Dit viel samen met verschillende aanwijzingen die lieten zien dat beleggers geld terugtrokken uit ETFs. 

In een oogwenk daalde de prijs van de Bitcoin naar $ 64.650. Dit betekende dat er ruim 6% van de Bitcoin prijs in één dag verloren ging. Hierdoor ervaarde de crypto markt een enorme volatiliteit. 

Goedkeuring spot ETFs

Begin januari keurde de Amerikaanse SEC meerdere spot ETFs goed, wat ervoor zorgde dat er een instroom van ongeveer $ 12 miljard gerealiseerd werd. Deze instroom kwam overeen met de enorme stijging van de Bitcoin in maart. 

Hierna heeft een periode van uitstroom gezorgd voor een daling van 11% ten opzichte van de piek voor de Bitcoin. Deze periode van uitstroom is hoogstwaarschijnlijk de invloed van de bots op de koers. 

Gerelateerde artikelen

Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar

Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet

Marijn van Leeuwen

Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer