Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Cryptofondsen tonen veerkracht: Bitcoin ETF’s tonen tekenen van zwakte

De afgelopen week betekende een positieve verandering van richting voor beursproducten gebaseerd op cryptogeld, na een zware neergang de voorgaande week. De Bitcoin (BTC) directe beursverhandelde fondsen (ETF’s), die het grootste deel van de kapitaalstromen vertegenwoordigen, herstelden zich opmerkelijk. Niettemin daalt de handelsactiviteit en is deze week rustig van start gegaan.

$862 miljoen crypto instromen

In het wekelijkse analyseverslag van crypto-beursproductleverancier CoinShares is vermeld dat de gevolgde beursfondsen in de afgelopen week met $862 miljoen zijn toegenomen. Dit staat in schril contrast met de situatie van een week eerder, toen de fondsen met bijna $931 miljoen afnamen.

De dominante richting is vooral bepaald door fondsen uit de Verenigde Staten, die een toestroom van $897 miljoen ervoeren, terwijl Europa en Canada gezamenlijk een uitstroom van $49 miljoen registreerden. Bitcoin was natuurlijk de absolute winnaar, met een nettostroom van $863 miljoen. De recent gelanceerde directe ETF’s registreerden een instroom van $1,8 miljard, terwijl tegelijkertijd $965 miljoen uit Grayscale’s GBTC is teruggetrokken.

Ethereum (ETH) heeft nu al voor de vierde week op rij een uitstroom gezien, deze keer van ongeveer $19 miljoen. Vorige week registreerden de fondsen van verschillende alternatieve munten een netto instroom van $18,3 miljoen, waarbij Solana (SOL) aan kop ging met een instroom van $6,1 miljoen.

Bitcoin ETF’s onderuit

De Bitcoin directe beursverhandelde fondsen (ETF’s) beleefden vorige week vier opeenvolgende dagen van positieve prestaties, gekenmerkt door netto instroom van kapitaal. Vrijdag markeerde de sluiting van de beurzen vanwege de viering van Goede Vrijdag.

CoinShares schreef in zijn meest recente verslag dat hoewel het herstel positief is, de activiteit rondom ETF’s vertraagt. Het dagelijkse verhandelingsvolume van de ETF’s daalde naar $5,4 miljard, wat een daling van 26 procent betekent ten opzichte van de piek van $9,5 miljard in de eerste week van maart.

De Bitcoin ETF’s zijn deze nieuwe week echter met een teleurstellende start begonnen. Vanochtend is gemeld dat er meer kapitaal uit de fondsen is teruggetrokken dan dat erin is gestroomd. Concreet bedroeg de nettotrekking $85,7 miljoen. 

Grayscale’s GBTC leed een verlies van in totaal $302,6 miljoen. Sinds de omzetting naar een directe beursverhandelde fonds (ETF) wordt het fonds dagelijks geconfronteerd met kapitaaluitstroom, wat natuurlijk leidt tot aanzienlijke verkoopdruk. Ook ARK Invest merkte gisteren een kapitaaluitstroom op. Maar de uitstroom was minimaal, slechts $0,3 miljoen.

De waarde van Bitcoin heeft er in elk geval moeite mee. In de afgelopen dag is de waarde bijna 8 procent gedaald. Op dit huidige moment wordt de waarde geschat op ongeveer $64.600.

Gerelateerde artikelen

MicroStrategy bezit meer bitcoin dan ieder land bij elkaar, hoe bijzonder!

Wanisha Balak

Kraken lanceert nieuwe regeling in Duitsland

Wanisha Balak

Kenia raadpleegt Marathon Digital voor cryptocurrency beleid

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer