Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Interesse in Bitcoin-handel op hoogtepunt: Futures bereiken nieuw record

Tijdens de aanvangsmaanden van dit jaar steeg niet alleen de waarde van Bitcoin zelf, maar ook de belangstelling van handelaren nam toe. Dit mag gerust als een record omschreven worden. Dit inzicht verkrijgen we onder andere door middel van het openstaande interesse (OI) van Bitcoin-futurescontracten. In maart registreerde deze meting opnieuw een opwaartse trend, en niet slechts een bescheiden stijging. De buitengewone toename was voldoende om een nieuw hoogterecord te vestigen.

Mijlpaal bereikt: Bitcoin-futures vestigen nieuw record

Op de meeste cryptohandelplatformen is het mogelijk om niet alleen te investeren in de cryptocurrencies. Daarnaast kunnen ze ook in afgeleide producten die zijn gebaseerd op deze digitale munten investeren. Hierbij kun je denken aan termijncontracten en keuzes. Beide typen hebben een inherent versnellend mechanisme, wat betekent dat je er potentieel snel veel winst mee kunt behalen. Het tegenovergestelde van dit fenomeen is dat de meeste contracten van dit kaliber na een vastgestelde periode aflopen.

Om het volume van investeringen in deze contracten te meten, wordt gebruik gemaakt van het openstaande belang (OB),. Dit is wat het totale aantal actieve contracten vertegenwoordigt. Op dit moment, volgens CoinGlass, bedraagt het totaalbedrag 38 miljard dollar. Dit vertegenwoordigt zelfs een stijging van meer dan 57 procent ten opzichte van medio februari. Toen lag het openstaande belang nog op $24,2 miljard. Zelfs op de meer uitgestrekte termijn staat dit als een historisch hoogtepunt genoteerd. De vorige piek dateert van december 2021 en bedroeg 24,3 miljard dollar.

Toename van handelsactiviteit stijgt exponentieel

Bovendien is het essentieel om te onderzoeken wat het cumulatieve handelsvolume is van deze termijncontracten. Volgens gegevens van The Block bedroeg het totale handelsvolume in maart maar liefst 2,45 biljoen dollar. Dat komt neer op bijna een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande maand, februari, waarin het handelsvolume op slechts 1,32 biljoen dollar lag. 

Het handelsvolume van deze contracten bevindt zich ook bijna op een recordniveau: enkel in mei 2021 was er een hoger totaal, met 2,79 biljoen dollar. Dit gebeurde tijdens het hoogtepunt van de vorige periode van sterke prijsstijgingen, en kort nadat de koers een historisch record had bereikt. In mei van datzelfde jaar kende de waarde echter een scherpe daling van bijna 50 procent, wat mogelijk een deel van het handelsvolume verklaart. De afgelopen maand maart vertoonde de waarde ook aanzienlijke schommelingen, maar over het geheel genomen bleef deze zijwaarts bewegen.

In elk geval lijkt het handelsvolume veel gunstiger dan dat van het voorgaande jaar, 2023. Aan het begin van dit jaar overschreed de waarde voor het eerst sinds 2022 opnieuw de grens van 1 biljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers door de $65.000 na het verwerken van meer dan 1 miljard transacties

Thanh Lanh Tran

Crypto.com breidt merk sponsoringen uit in de sportsector

Timo Bruinsel

Shiba Inu presteert beter dan Bitcoin en Dogecoin: Enorm handelsvolume

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer