Blockchain Stories
Ripple wil stablecoin lanceren: Wat gaat dit betekenen voor Tether en Circle?
Altcoin Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws

Ripple wil stablecoin lanceren: Wat gaat dit betekenen voor Tether en Circle?

Ripple is van plan om een stablecoin de lucht in te gooien, die gebaseerd is op de dollar (USD). Voor de verdeling van de markt kan dit erg positief worden. De kans is aanwezig dat deze stablecoin een nieuwe concurrent voor Tether en Circle gaat worden. 

De stablecoin van Ripple zal een één-op-één verhouding krijgen met de dollar. Dit willen ze bereiken met een mix van activa in Amerikaanse dollars, waaronder deposito’s, staatsobligaties en kasequivalenten. Deze houdt Ripple vast als reserve.

Ze zijn van plan om een maandelijkse update te geven over de reserves om zoveel mogelijk transparantie waar te maken. Echter, ze hebben nog geen accountkantoor vastgesteld. 

Lancering in de Verenigde Staten

De lancering van de stablecoin van Ripple zal oorspronkelijk in de Verenigde Staten zijn. Ondanks dat zijn ze ook van plan om uit te breiden naar andere regio’s van de wereld. De kans is groot dat ze dit willen doen door middel van een gelokaliseerde versie voor de Europese en Aziatische markt. 

Interview met de CEO

Recentelijk heeft CNBC een interview gehouden met de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. Tijdens dit interview gaf Garlinghouse aan dat Ripple van plan is om de stablecoin te lanceren vanwege stabiliteitsproblemen die Tether (USDT) en Circle (USDC) ervaren. 

Opvallend is dat in 2022 de Tether (USDT) daalde onder de grens van $ 1. Deze situatie werd opnieuw werkelijkheid in 2023 bij Circle (USDC). De situatie van de Tether werd veroorzaakt door het ineenstorten van de terraUSD. Een jaar later werd de situatie van Circle veroorzaakt door het faillissement van Silicon Valley Bank. 

Doordat Tether onder de loep is genomen voor haar reserves, is Ripple van plan zich te onderscheiden door de regelgeving nauw te volgen. Daarnaast willen ze zorgen voor licenties in verschillende gebieden, waaronder New York, Ierland en Singapore. 

Garlinghouse wees daarbij ook op de onzekerheid rondom de regelgeving bij de huidige marktleiders. Hierbij wil hij Ripple als een differentiator op de stablecoin introduceren. 

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer