Blockchain Stories
Crypto exchange Coinbase ontvangt licentie in Canada
Blog Coinbase Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

Crypto exchange Coinbase ontvangt licentie in Canada

De crypto exchange Coinbase heeft een licentie ontvangen in Canada. Volgens de CNBC zorgt dit ervoor dat Coinbase haar bereik buiten de VS flink kan vergroten. 

Coinbase heeft in Ontario een registratie ontvangen als limited dealer onder de Canadian Securities Administrators (CSA). Dit is de overkoepelende organisatie achter de Canadese effectentoezichthouders. 

Lucas Matheson, Landendirecteur Canada van Coinbase, heeft hier het volgende over gezegd: “Het is iets waar we hier in Canada al bijna drie jaar naartoe werken, met name de afgelopen twaalf maanden met de Ontairo Securities Commision.”

De eerste internationale exchange in Canada

Volgens Matheson gaat dit een groot verschil maken op de markt in Canada. Hij geeft aan dat de registratie van Coinbase in Canada de eerste internationale en direct belangrijkste crypto exchange die in Canada is geregistreerd gaat worden. “Hierdoor zal het platform miljoenen Canadezen toegang geven tot de digitale economie.”

“We hebben een sterk merk neergezet in Canada als een beursgenoteerd bedrijf dat zich inzet voor toegankelijkheid voor de hele wereld.”, vervolgt Matheson, “De mogelijkheden in Canada zullen groot zijn voor Coinbase.”

Problemen voor de cryptomarkt in de VS

Exchanges hebben in de VS flinke tegenslagen moeten doorstaan. Coinbase is hier ook onderdeel van. Vanwege verschillende rechtszaken tegen exchanges en andere crypto bedrijven lag de markt hier een tijdje op zijn gat. 

Hierdoor wordt het voor VS gebaseerde exchanges erg interessant om ook verder te kijken dan alleen de VS. Hier is Coinbase al een tijdje mee bezig. 

Zo hebben ze vorig jaar een licentie ontvangen om in Frankrijk diensten aan te bieden. De Franse toezichthouder, AMF, heeft besloten ze een vergunning te geven. De crypto exchange kan hierdoor Virtual Asset Service Provider (VASP)-diensten aanbieden in Frankrijk. 

Bovendien ontving Coinbase in april 2023 goedkeuring van de Bermuda Monetary Authority (BMA) om als gereguleerde entiteit op het Britse eilandgebied te opereren. Hierdoor zijn ze hun mondiale markt flink aan het uitbreiden. 

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer