Blockchain Stories
De milieuvoordelen van bitcoin mining, zijn deze er? 
Nieuws

De milieuvoordelen van bitcoin mining, zijn deze er? 

Bitcoin mining staat vaak in het midden van een discussie vanwege zijn impact op het milieu. Maar, het biedt ook verrassende voordelen voor duurzaamheid. In een interview tussen Bitcoin Magazine en CEO van Marathon Digital Holdings, Fred Thiel komt hier meer over naar voren.

Kost het te veel energie? 

Mocht je nog niet bekend zijn met de term Bitcoin mining, lees je er hier allereerst meer over. 

Het is een proces dat ervoor zorgt dat de transacties op het Bitcoin netwerk veilig zijn en echt. 

Het is een belangrijk onderdeel van hoe Bitcoin werkt, omdat het ervoor zorgt dat alles eerlijk en betrouwbaar is, zonder dat er één entiteit is die alles controleert. 

Tegelijkertijd kost het wel veel energie, en dat maakt mensen zo bezorgd over hoe het het milieu beïnvloedt. Veel mensen denken dat bitcoin mining een grote hoeveelheid energie verbruikt en daardoor veel schadelijke stoffen in de lucht brengt. 

Er zit daarentegen nog een andere kant aan het verhaal. 

Nieuwe informatie en goede ontwikkelingen in de industrie laten zien dat bitcoin mining eigenlijk goed kan zijn voor het milieu. 

Het is niet alleen maar een grote gebruiker van energie. Het helpt juist om meer groene energie te gebruiken en om minder afval te maken. 

Ook helpt het om het elektriciteitsnet stabiel te houden door flexibel om te gaan met de veranderende hoeveelheid groene energie. 

Bitcoin mining krijgt veel kritiek

Een aantal jaar geleden heeft het mining systeem een aantal goede stappen gezet, maar dit had weinig te maken met de milieu sector. 

Veel kritiek komt, omdat het veel energie verbruikt en sommige mensen denken dat het slecht is voor de natuur. 

Ze zeggen dat het meer elektriciteit gebruikt dan hele landen, wat zorgt voor vervuiling en klimaatverandering. Dit maakt dat sommige mensen zich afvragen of bitcoin en andere digitale munten de moeite waard zijn. 

Dit gezien de schade die ze kunnen aanrichten aan het milieu in vergelijking met hun financiële voordelen als nieuwe en handige technologieën.

De verschillende verhalen zijn zeker weten erg overtuigend en hebben wereldwijd een discussie aangewakkerd over wat er moet gebeuren met bitcoin-mining. 

Daardoor willen sommige landen het zelfs helemaal verbieden. Dit maakt de toekomst van de industrie onzeker, maar het is in ieder geval een grote vooruitgang dat het gesprek wordt aangegaan.

Wie weet wordt ook jij er een stukje wijzer van. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer