Blockchain Stories
Bitcoin koers stijgt weer naar $63,000 en $250 miljoen aan liquidaties
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt weer naar $63,000 en $250 miljoen aan liquidaties

De recente koersbeweging van Bitcoin zorgt weer voor impact in de crypto derivatenwereld. Een aantal dagen geleden verloren traders bijna $1 miljard op de derivatenmarkt, dit is nu gelukkig iets minder. De plotselinge daling gisteren zorgde voor bijna $250 miljoen aan liquidaties in het afgelopen 24 uur.

Nadat de Bitcoin prijs gisteren kortstondig daalde tot $61.000, herstelde het zich vandaag net onder de $63.000. Ondanks dit herstel is de prijs momenteel ongeveer 0,5% lager dan 24 uur geleden en 10,9% lager dan vorige week, wat een turbulente week laat zien in de aanloop naar de Bitcoin halving.

De Bitcoin prijs handelt nu een stukje lager voor $62,300.

$250 miljoen aan liquidaties van futurescontracten

Deze plotse prijsdaling heeft geleid tot liquidaties van futurescontracten met een waarde van bijna $250 miljoen, volgens gegevens van Coinglass. Deze liquidaties zijn een gevolg van het automatisch sluiten van posities door exchanges wanneer er onvoldoende marge beschikbaar is.

Coinglass totale liquidaties 18 april 2024
Bron: Coinglass

Hiervan waren ongeveer $94 miljoen aan liquidaties voor Bitcoin en $50 miljoen voor Ethereum.

Het is een zware week geweest voor handelaren in crypto derivaten, afgelopen weekend werden bijna $1 miljard aan long en short contracten geliquideerd. Derivaten handel is zeer populair, maar ook erg risicovol.

Nederlandse analist CryptoJelleNL laat op X weten dat de huidige Bitcoin koers gelijkenissen toont met de prijsactie van 2017. Wanneer Bitcoin opnieuw de all-time high van 2021 doorbreekt, ongeveer $69,000, dan is hij zeer bullish. Hij sluit een koers van boven de $100,000 voor dit jaar niet uit.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer