Blockchain Stories
Crypto traders verliezen bijna $1 miljard in 24 uur door crypto crash
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Crypto traders verliezen bijna $1 miljard in 24 uur door crypto crash

Tijdens de crypto crash zagen bijna 300.000 traders hun posities liquideren, wat zorgde voor een totale verlies van bijna $1 miljard in 24 uur. Vrijwel alle cryptomunten daalden over de gehele linie, waarbij Bitcoin zorgde voor bijna $190 miljoen aan liquidaties en Ethereum voor $137 miljoen.

Een liquidatie op de cryptomarkt vindt plaats wanneer een cryptohandelaar een long of een shortpositie inneemt op de derivatenmarkt en anticipeert op een toekomstige prijs. Hierbij wordt een onderpand gebruikt, waaraan een liquidatieprijs gekoppeld is. Als deze prijs wordt bereikt dan wordt de totale inzet geliquideerd.

CoinGlass Liquidation Heatmap

Volgens data van de CoinGlass Liquidation Heatmap van vandaag zagen 296 114 traders hun postie liquideren, wat leidde tot een totale verlies van $934 miljoen.

CoinGlass Liquidation Heatmap
Bron: CoinGlass Liquidation Heatmap

Het merendeel van deze verliezen was afkomstig uit longposities, die in totaal $821 miljoen aan liquidaties vertegenwoordigden. Tijdens een longpositie verwacht de handelaar dat de koers gaat stijgen en dat was in het afgelopen 24 uur niet het geval.

Short posities, waarbij de handelaar anticipeert op een dalende koers, vormden slechts 113 miljoen dollar van het totale verlies.

Het grootste verlies vond plaats op crypto exchange OKX, dit was een liquidatie van meer dan $7 miljoen.

Altcoins zorgden voor de meeste verliezen

Ruim $748 miljoen van alle verliezen waren op de altcoinmarkt. Opvallend is dat van deze liquidaties $246 miljoen plaatsvonden bij overige altcoins, die niet tot de top 50 van meest waardevolle cryptocurrencies behoren.

Dit is ongebruikelijk, aangezien Bitcoin en Ethereum (ETH) normaal gesproken het grootste deel van het handelsvolume en dus de liquidaties domineren.

Dit benadrukt weer de risico’s die komen kijken bij het handelen op de derivatenmarkt. Veel crypto exchanges hebben derivatenhandel in Nederland en België stopgezet. Dit is slechts mogelijk bij enkele exchanges.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer