Blockchain Stories
Bitcoin koersval leidt tot $342M aan liquidaties en dominantie op hoogste punt in 3 jaar
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koersval leidt tot $342M aan liquidaties en dominantie op hoogste punt in 3 jaar

De Bitcoin koersval van afgelopen nacht, gevoed door de onrust in het Midden-Oosten, zorgde opnieuw tot miljoenen aan liquidaties.

Altcoins daalden tijdens deze periode harder, waardoor Bitcoin meer dominantie krijgt op de markt. De Bitcoin dominantie stijgt naar het hoogste niveau in 3 jaar.

Bitcoin koersdaling zorgt voor $342 miljoen liquidaties

De Bitcoin koers daalde vannacht van $67,000 tot zo’n $61,000, waarna het weer opveerde. De daling werd ingezet toen bekend werd dat Iran tientallen rakketten en drones op Israël afvuurde. Dit als tegenreactie op een Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië begin april.

Op dit moment handelt Bitcoin weer voor $64,700 met een koersdaling van 3.6%.

bitcoin liquidation heatmap 14 04
Bron: Bitcoin Liquidation Heatmap / Coinglass

Opnieuw lijden traders grote verliezen, gisteren was dit bijna $1 miljard aan liquidaties en het afgelopen 24 uur is dit niet gedaald.

De koersdaling van de afgelopen 24 uur zorgde voor ruim $342 miljoen aan liquidaties. Waarbij het ging om $264 miljoen aan long positie liquidaties en $78 miljoen aan short posities.

CEO van Into The Cryptoverse laat op X weten dat dit een vrij normale daling is en dat we dalingen tot 22% hebben gezien deze cylce.

Bitcoin dominantie stijgt naar hoogste punt in 3 jaar

Sinds midden 2021 daalt de Bitcoin dominantie, maar deze trend is sinds begin vorig jaar omgedraaid. Wanneer de Bitcoin dominantie daalt, stijgt de dominantie van altcoins. Dat wil zeggen dat de totale marktkapitalisatie groter wordt dan die van Bitcoin.

Begin van 2023 was de Bitcoin dominantie nog zo’n 39%, maar dit is inmiddels boven de 55%. De laatste keer dat Bitcoin rond de 55% was in april 2021.

bitcoin dominantie stijgt
Bron: Bitcoin Dominantie Chart / Tradingview

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer