Blockchain Stories
Image default
Altcoin Dogecoin Nieuws

Waarom dalen Shiba Inu, Dogecoin, Pepe en andere memecoins?

Memecoins hebben het zwaarder te verduren in de crypto crash van de afgelopen dagen. Bitcoin daalde nog geen 7% in de afgelopen dagen, maar de grootste memecoins verloren tientallen procenten.

De recente spanningen in het Midden-Oosten hebben investeerders opgeschrikt en de koersen van populaire memecoins zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE) zijn met meer dan 10% gedaald.

Memecoins in zwaar weer

De meeste crypto’s hebben afgelopen week moeite om de bullish prijstrend vast te houden. En de grootste klap kwam door het nieuws vanuit het Midden-Oosten, waarbij Iran de aanval op Israël opende. Bekende memecoins als DOGE, SHIB en PEPE daalden hierdoor meer dan 10% in een paar uur.

Memecoins worden gedreven door hype en zijn zeer volatiel. Daarnaast hebben ze vaak geen praktisch nut. Wanneer de hype groot is, dan zie je memecoins met tientallen procenten stijgen.

Maar bij een hoop paniek, keert de koers net zo snel weer om. Dat is exact wat we de afgelopen week zagen op de memecoin markt. De snel dalende koers van memecoins triggered daarnaast ook een hoop sell orders.

Investeerders hebben de neiging om speculatieve assets te dumpen tijdens geopolitieke onrust in de wereld.

Memecoins dalen met meer dan 20%

De afgelopen week ziet er niet rooskleurig uit voor memecoins en de meeste munten zijn met minstens 20% gedaald. Dogecoin en Shiba Inu daalden met zo’n 19% in de afgelopen 7 dagen.

Pepe, FLOKI, Bonk en dogwifhat daalden met meer dan 25% de afgelopen 7 dagen.

Dit terwijl Ethereum met 9% daalde en BNB met 4%.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

EigenLayer kondigt token lancering en airdrop voor de crypto community aan

Wanisha Balak

Stripe hervat crypto-betalingen met stablecoin-integratie

Wanisha Balak

Baandbrekend: Ethereum bereikt historische mijlpaal met 1 Miljoen Validators!

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer