Blockchain Stories
Deze indicator voorspelt een Bitcoin rally nog voor de halving
Bitcoin Nieuws

Deze indicator voorspelt een Bitcoin rally nog voor de halving

Gisteren zagen we een flinke bloedbad op de cryptomarkt. De significante prijsdalingen voor Bitcoin, Ethereum en Solana leidde tot liquidaties ter waarde van 950 miljoen dollar. Deze dalingen laten zien welke risico’s er gepaard gaan aan het investeren in crypto’s.

In een bewegende markt is men altijd opzoek naar indicatoren die de trend kunnen voorspellen. Volgens Santiment, een platform voor marktintelligentie dat on-chain en sociale metrics combineert, is de “Mean Dollar Invested Age” een cruciale indicator die een belangrijke rol speelt bij het voorspellen van de richting van de markt.

De Mean Dollar Invested Age meet de gemiddelde leeftijd van investeringen die in een wallet worden vastgehouden en geeft aan of investeerders hun bezettingen wel of niet verhandelen.

Een stijgende lijn houdt in dat de munten in dezelfde wallet blijven en de blockchain minder actief wordt. Een dalende lijn houdt in dat er meer munten in circulatie komen en een actiever netwerk.

Mean Dollar Invested Age voor Bitcoin daalt

Santiment merk op dat de Mean Dollar Invested Age voor Bitcoin daalt en het Bitcoin netwerk actiever wordt. Dit is historisch gezien een teken voor een komende bull run. Het bedrijf zag in de periode van oktober tot en met het einde van maart een dalende trend en dit terwijl de Bitcoin koers met ruim 133% steeg.

Ondanks dat de halving dichterbij komt, ziet de grootste digitale currency de afgelopen weken de Mean Dollar Invested Age stagneren.

Santiment

Het bedrijf moedigt whales aan om deze trend verder te laten dalen. Wanneer de trend verder daalt betekent dit dat whales meer gestagneerde BTC in circulatie brengen en dit is nodig voor een stijging van Bitcoin.

De Bitcoin halving vindt plaats over zo’n 6 dagen en de kans is klein dat we voor de halving nog een rally zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer