Blockchain Stories
Bitcoin halving: wat ligt er allemaal in het verschiet?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin halving: wat ligt er allemaal in het verschiet?

De naderende halving van Bitcoin, een cyclisch gebeuren ingebed in de code door de mysterieuze oprichter Satoshi Nakamoto zo’n 15 jaar terug, lijkt te beloven uniek te zijn. Dit in vergelijking met eerdere gevallen.

Dit verschijnsel, waarbij de beloningen voor miners gehalveerd worden, wat resulteert in een afname van de creatie van nieuwe munten, heeft historisch gezien geleid tot een toename van de waarde van Bitcoin. Dit is vanwege een afnemend aanbod.

Deze keer beperkter

Desondanks zou de invloed ditmaal mogelijk beperkter kunnen zijn. In het verleden vergde het steeds meer tijd voor Bitcoin om nieuwe pieken te bereiken na elke halving. Bij de eerste halving in 2012 werden de beloningen teruggebracht tot 25 Bitcoin per blok.

Deze vierde halving zal resulteren in een verlaging van de beloning naar 3.125 Bitcoin per blok. Ondanks de veronderstelling dat een verminderd aanbod de waarde opdrijft, is de afname in aanbod momenteel slechts de helft van wat het vier jaar geleden was. Dit terwijl de omvang van de handel tien keer zo groot is.

Bovendien hebben bredere economische invloeden een grote invloed op de huidige marktdynamiek. Denk hierbij aan het rentebeleid van de Federal Reserve (FED), geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Verder heb je ook de prestaties van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de Amerikaanse markt. Deze variabelen kunnen mogelijk een significantere impact hebben op de koers van Bitcoin dan de daadwerkelijke halving.

Vermindering

De opbrengsten van halving zijn in de loop der tijd verminderd. Volgend op de halving in 2012, vertoonde Bitcoin een stijging van 9,583%, waarbij het zijn hoogtepunt bereikte op $1,160 binnen een periode van 367 dagen.

De halving van 2016 leidde tot een toename van de prijs met 3,041% in een tijdspanne van 562 dagen, tot $19,660. De meest recente halving in 2020 resulteerde in een stijging. Dit was van 802% tot een hoogtepunt van $73,800 over een periode van 1403 dagen.

Sommige deskundigen voorspellen een gunstige toekomst voor de waarde van Bitcoin. Op basis van de historische gegevens van de halvings in 2012 en 2016, zijn er voorspellingen. Deze tonen dat Bitcoin in het komende jaar nieuwe hoogtepunten zou kunnen bereiken.

Sommige analisten verwachten een waarde van $450.000, afhankelijk van hoe de huidige cyclus zich ontwikkelt. Als de trend zich herhaalt, zou Bitcoin binnen een jaar kunnen stijgen tot $450,000 of $270,000. Dit is als deze cyclus vergelijkbaar is met die van 2016. Uiteraard is dit slechts een voorspelling.

Nieuwe inzichten 

Deze evaluaties benadrukken de noodzaak voor investeerders om niet alleen af te gaan op oude trends, maar ook om de actuele marktomstandigheden en economische indicatoren zorgvuldig te overwegen.

Om succesvol te zijn in de voortdurend veranderende cryptomarkt, is het essentieel om een goed doordachte strategie te hanteren en een grondig begrip te hebben van zowel de technische basisprincipes als de externe economische invloeden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer