Blockchain Stories
Worldcoin (WLD) introduceert World Chain en stijgt 5%
Altcoin Nieuws

Worldcoin (WLD) introduceert World Chain en stijgt 5%

Worldcoin, het crypto-project van Sam Altman, heeft zojuist aangekondigd dat het een nieuwe layer-2 blockchain lanceert die is ontworpen om alle mensen wereldwijd op de blockchain te krijgen.

Deze ontwikkeling valt samen met de recente mijlpaal van meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd die met Word ID hun iris hebben vastgelegd.

Gisteren nog werd Wordcoin benoemd als mogelijke crypto die een marktkapitalisatie van $1 miljard kan bereiken. Dit staat inmiddels op $920 miljoen.

Worldcoin krijgt zijn eigen layer-2 blockchain

Worldcoin draait momenteel op het Ethereum rollup-netwerk Optimism en wordt te groot. Worldcoin is de grootste applicatie op Optimism en vertegenwoordigt meer dan 40% van al het activiteit. Tijdens piekperioden overstijgt het soms zelfs de 80% van de capaciteit. Om deze en andere uitdagingen aan te gaan, stapt Worldcoin over naar een eigen netwerk, genaamd World Chain, die in de zomer volledig gelanceerd zal worden.

De prioriteit van World Chain zal liggen bij geverifieerde mensen, die voorrang krijgen voor snellere bevestigingstijden. Dit moet helpen tegen netwerkverstoppingen (zoals we dat bij Solana zien) en hoge kosten, twee veelvoorkomende problemen in bestaande blockchains.

Geverifieerde gebruikers zullen ook een hoeveelheid gratis gas krijgen voor reguliere transacties. Dit gas zal initieel gesponsord worden door de Worldcoin Foundation.

ETH blijft de native token, maar gebruikers kunnen transactiekosten ook betalen met WLD, de token van Worldcoin.

World Chain belooft een ecosysteem van gedecentraliseerde financiële en identiteitsapps te worden die gericht zijn op alledaags gebruik. Dit zal ontwikkelaars de kans geven om miljoenen echte gebruikers wereldwijd te bereiken met apps die gericht zijn op Real World Assets.

Ook OKX lanceerde gisteren zijn eigen layer-2 blockchain.

Worldcoin (WLD)

De Worldcoin koers steeg direct met bijna 5% na het nieuws. WLD handelt nu voor zo’n $4,87, maar handelt een stuk lager dan een week geleden.

Dit komt door de algehele neergaande trend in de cryptomarkt en reguleringsproblemen voor Worldcoin. Zo werd het vorige maand nog verboden in Spanje, maar spande Worldcoin een rechtszaak aan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer