Blockchain Stories
Zuid-Koreaanse centrale bank versnelt plannen voor uitrol van CBDC
Nieuws

Zuid-Koreaanse centrale bank versnelt plannen voor uitrol van CBDC

De bank heeft als doel tegen eind 2024 een pilotprogramma uit te voeren met 100.000 deelnemers, meldt Newsway.

Dit programma zal de functionaliteit van de digitale Koreaanse won evalueren op het gebied van bruikbaarheid en stortingsmogelijkheden.

Een beginnend experiment 

In oktober van afgelopen jaar vertelde de Bank of Korea dat ze van plan waren om “CBDC bruikbaarheid experimenten” te starten. 

Ze werken hierbij samen met de belangrijkste toezichthoudende instanties van het land, de Financial Services Commission en de Financial Supervisory Service. 

Ook hebben de wetgevers een wet gemaakt die een duidelijk verschil maakt tussen CBDC’s en cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). De bank heeft de strategie onthuld om een “pilot CBDC-netwerk op te zetten”. 

Hiermee willen ze verschillende soorten tokens maken en laten circuleren, gebaseerd op institutionele CBDC-kaders.

Deze strategie betekent dat de Bank of Korea (BOK) tokens zal lanceren en laten circuleren die lijken op deposito’s en elektronisch geld. Dit gaat naar verwachting in het laatste kwartaal van het jaar van start.

Meer over de tokens 

Voor meer duidelijk: de BOK wil dus twee soorten digitale munten uitbrengen. Ze hebben het zelf over de Digitale Munt I (deposito token) en Digitale Munt II (geld token). 

Tijdens een echt transactie-experiment kunnen wel 100.000 mensen de effectiviteit van privé-digitale munten in winkels direct ervaren en beoordelen. 

Het experiment richt zich speciaal op het gebruiken van deposito-tokens samen met digitale waardebonnen. Deze waardebonnen zijn geprogrammeerd om specifieke producten te kopen voor bepaalde doelen, zodat de mogelijkheden van digitale munten duidelijk worden.

Veel landen zijn bezig met hun eigen Central Bank Digital Currency (CBDC). Zo sprak Senator Marsha Blackburn vandaag nog haar zorgen uit over privacy gevaren.

De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten heeft alle commerciële banken en betalingsverwerkers aangemoedigd om deel te nemen aan een test met de digitale dirham van de CBDC. Ook heeft de Reserve Bank of India (RBI) aangekondigd dat niet-betalende bedrijven nu CBDC wallet zullen aanbieden in het land.

Het doel is dus eind dit jaar en het is daarom nog even wachten om te zien of de plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer