Blockchain Stories
Zorgen van Amerikaanse Senatoren omtrent CBDC: prefereren nu Bitcoin!
Bitcoin Nieuws

Zorgen van Amerikaanse Senatoren omtrent CBDC: prefereren nu Bitcoin!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In Amerika hebben senatoren openlijk hun steun geuit voor Bitcoin. Senator Marsha Blackburn legde de nadruk op de potentiële gevaren voor individuele privacy. Ze bracht ook het toezicht van de overheid op digitale valuta’s van centrale banken en Bitcoin onder de aandacht.

Bij haar recente toespraak tijdens de Bitcoin Policy Summit, toonde de Republikein uit Tennessee grote zorg over Central Bank Digital Currency (CBDC’s), een digitale valuta van de centrale bank. In dit kader waarschuwde ze dat ze mogelijk kunnen dienen als middelen voor overheidsobservatie en spionage.

Senatoren positief over Bitcoin

Blackburn verklaarde dat Central Bank Digital Currency’s in wezen een mechanisme zijn. Hierdoor krijgt de overheid toegang krijgt tot de financiële gegevens van individuen. Ze stelde dat zulke digitale munten een ongekend niveau van inzicht in individuele financiële activiteiten zouden kunnen bieden. Dit zou de mogelijkheid vergroten voor een grotere overheidscontrole over persoonlijke vrijheden.

Daarentegen prees Blackburn digitale valuta’s zoals Bitcoin (BTC). Dit deed ze vanwege hun gedistribueerde structuur en hun bijdrage aan het stimuleren van financiële onafhankelijkheid.

Één van de overwegingen die we maken, is de vrijheidsdimensie, de privacydimensie van Bitcoin. Dat is echt een positieve ontwikkeling, merkte ze op.

De uitspraken van de senator zijn ingegeven door het feit dat veel regeringen bezig zijn met het verkennen of invoeren van digitale valuta’s.

Supporters beweren dat CBDC’s de efficiëntie en inclusiviteit van financiële systemen kunnen verbeteren. Niettemin, tegenstanders zoals Blackburn waarschuwen dat ze ook het toezicht van de overheid kunnen versterken. Daarnaast kan de vrijheid van het individu in gevaar komen te staan.

Trump schaart zich ook achter Bitcoin

In februari verraste voormalig president Donald Trump, die eerder sceptisch stond tegenover cryptomunten, door een opvallende draai te maken en de groeiende populariteit van Bitcoin te omarmen. Tijdens een verschijning op Fox News’s The Ingraham Angle, erkende Trump de opkomst van Bitcoin en stelde voor dat dit wellicht de noodzaak voor enige vorm van regelgevende maatregelen met zich meebrengt.

“Het wordt door velen omarmd,” merkte hij op, wat een opmerkelijke verandering van standpunt markeerde in vergelijking met zijn eerdere opmerkingen waarin hij Bitcoin bestempelde als bedrieglijk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu