Blockchain Stories
Noorwegen opent nu jacht op Bitcoin, maar waarom?
Bitcoin Nieuws

Noorwegen opent nu jacht op Bitcoin, maar waarom?

De regering uit Noorwegen wil naar verluidt de crypto mining in het land beperken door datacenters te reguleren. Dit is door twee wetgevers gemeld.

Het land heeft zich al enkele jaren ingezet voor het verbieden van crypto vanwege zorgen over energiegebruik en gaan nu een stap verder met bitcoin.

Waarom een nieuwe wet? 

Er wordt aangegeven dat de Noorse regering een wet voor datacenters instelt, deels om de energie-intensieve crypto mining in het land tegen te gaan. Dit komt naar voren uit een rapport van het lokale nieuwsplatform VG waarin twee wetgevers worden aangehaald. 

Minister van Digitalisering Karianne Tung en Minister van Energie Terje Aasland zeggen dat de wet voor het eerst de datacenter-industrie zal reguleren. Hierbij moeten exploitanten van de centra zich registreren bij lokale toezichthouders, aldus het rapport. 

“Het doel is om de industrie op een zodanige manier te reguleren dat we de deur kunnen sluiten voor de projecten die we niet wensen,” aldus vermoedelijk Tung.

Volgens het artikel zijn beide wetgevers het erover eens dat ze geen cryptocurrency mining in het land willen.

“Het gaat gepaard met grote uitstoot van broeikasgassen en is een voorbeeld van een soort bedrijf dat we niet in Noorwegen willen hebben.”

Crypto miners hebben zich gevestigd in landen zoals Noorwegen en Zweden, waar hernieuwbare energiebronnen, zoals waterkracht, overvloedig aanwezig zijn.

Later op de middag is er een livestream waar er hopelijk wat meer nieuws naar buiten komt. 

Een doordacht plan

Een paar jaar terug zei Noorwegen dat het een poging zou geven aan buurland Zweden, dat wel bij de Europese Unie hoort, om crypto mining te verbieden vanwege zorgen over energiegebruik. 

Deze inspanning leidde tot een onsuccesvolle poging van sommige groepen EU-wetgevers om een regel toe te voegen aan de belangrijke crypto-wet van de EU. Dit staat beter bekend als Markets in Crypto Assets (MiCA). Ze zouden de energieverslindende manier waarop Bitcoin (BTC) werkt in de EU beperken. 

Zweden verhoogde vorig jaar de belastingen voor datacenters, ook om crypto miners te ontmoedigen. 

“Deze industrie is totaal niet gereguleerd geweest. Maar zal het mogelijk zijn om datacenters te controleren en te reguleren,” zou Tung naar verluidt hebben gezegd.

Standvastig zijn ze dus zeker en dat belooft niet veel goeds voor crypto. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer