Blockchain Stories
Nieuwe ASI token lancering in mei 2024? Samenvoeging van FET, AGIX en OCEAN
Altcoin Memecoin Nieuws

Nieuwe ASI token lancering in mei 2024? Samenvoeging van FET, AGIX en OCEAN

De Artificial Superintelligence Alliance (ASI) heeft aangekondigd dat de langverwachte ASI-token in mei zal worden gelanceerd. Onder de samenwerking vallen Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN), welke zullen worden samengevoegd.

Lees snel verder voor meer informatie.

Verklaring van vandaag 

Memecoins doen het al een tijdje goed en zo komt er steeds meer op de markt. 

In een verklaring van vandaag gaf de Alliantie aan dat de ASI-token de digitale activa van de drie gedecentraliseerde AI-protocollen zal samenvoegen. 

Het kan behoren tot de top 20 cryptocurrencies, met een geschatte marktkapitalisatie van $7,5 miljard. Dat is nogal wat. 

Volgens de fusievoorwaarden zal FET worden omgedoopt tot ASI, met een totaal aantal tokens van 2,63 miljard. 

De eigen tokens van SingularityNET en Ocean Protocol worden ook overgezet naar ASI. Dit met respectievelijke conversiekoersen van 0,433350:1 en 0,433226:1.

Deze ontwikkeling kwam bijna een maand nadat het oorspronkelijke voorstel werd bekendgemaakt. Heel veel tijd heeft er dus niet tussen gezeten. 

De fusie werd voorgesteld om de groei van kunstmatige intelligentie te versterken en investeringen in Artificial General Intelligence (AGI) te versnellen.

Ook hoopt men met de fusie de macht van grote technologiebedrijven in AI-ontwikkeling en -commercie te doorbreken.

Dr. Ben Goertzel, oprichter en CEO van SingularityNET, ziet de fusie als een stap naar toegankelijker maken van AI-ontwikkeling.

Statement van de voorzitter

Het rapport van CoinGecko liet zien dat AI een van de dominante narratives is binnen de cryptobranche tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

De sector kende opmerkelijke groei, met een indrukwekkende stijging van 222%. High cap AI-tokens als IOZ Network en Fetch.ai stegen met 480,2% en 378,3%.

Zelfs de relatief onderpresterende OriginTrail leverde een solide rendement van ongeveer 75% op, wat het brede interesse in AI binnen de cryptogemeenschap onderstreept.

Ondertussen zei Humayun Sheikh, voorzitter van de Artificial Superintelligence Alliance en CEO van Fetch.ai:

“Dit markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in AI-ontwikkeling. Ook waar onze gezamenlijke inspanningen vooruitgang zullen stimuleren naar gedecentraliseerde AGI en ASI.”

Humayun Sheikh

Hoe zich dit verder allemaal zal ontplooien, is een interessante gebeurtenis om van dichtbij in de gaten te houden, want kunstmatige intelligentie is nou eenmaal iets waar niemand meer onderuit kan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer