Blockchain Stories
Verkiezingsstrijd verdeelt crypto prijzen tussen Trump en Biden
Altcoin Memecoin Nieuws

Verkiezingsstrijd verdeelt crypto prijzen tussen Trump en Biden

In de aanloop naar de verkiezingen zijn Donald Trump en Joe Biden in een hevige strijd verwikkeld om stemmen te winnen. Deze concurrentie heeft geleid tot een opmerkelijk verschil in de prijzen van cryptocurrencies die aan elk van hen zijn gekoppeld.

Memecoins voor presidenten 

De meme coin die de zittende president van de VS belachelijk maakt, in de afgelopen 30 dagen met meer dan 380% gestegen. Het gaat om Jeo Boden (BODEN).

Tegelijkertijd laten crypto activa die verbonden zijn met de vorige president een daling in verkopen zien. Dit blijkt uit informatie die op 16 april is verzameld.

Op moment van schrijven wordt BODEN verhandeld voor $0.4883. De coin is in een dag wel gedaald met 25,38%. 

Ondanks deze cijfers is er toch een stijging van 359.20% te zien in de afgelopen maand. Dit is te zien volgens de meest recente grafiekgegevens.

De handelsvolumes voor de officiële non-fungible token (NFT) collectie van Trump zijn in de afgelopen 30 dagen meer dan 99% in waarde gedaald.

Overduidelijk wijst het op een afnemende interesse in de activa die verband houden met de voormalige president die momenteel voor een strafproces staat in de Amerikaanse staat New York.

Volgende ontwikkelingen

Opmerkelijk is dat BODEN begin maart 2024 werd gelanceerd en sindsdien stabiele stijgingen heeft genoteerd, zowel in prijs als in interesse van cryptohandelaren.

Dit blijkt onder andere uit het voorbeeld van een Solana (SOL) handelaar die 12,08 miljoen van de token kocht voor de prijs van 3.100 SOL, ter waarde van $530.000.

Alles afwegende is de opkomst van politiek-gerelateerde activa in de cryptosector een logische ontwikkeling naarmate de industrie evolueert. 

Het zal interessant zijn om de toekomstige koers van deze digitale activa te observeren naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen en daadwerkelijk plaatsvinden.

Het zou maar kunnen zijn dat de rollen dan ineens omgedraaid zijn. Voor investeerders is dit natuurlijk niet al te fijn en je erop voorbereiden is daarom zeker een goed plan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer