Blockchain Stories
De verkoop van Bitcoin kan doorgaan met nog eens 18% lager volgens analist
Bitcoin Nieuws

De verkoop van Bitcoin kan doorgaan met nog eens 18% lager volgens analist

Fairlead Strategies zegt dat Bitcoin een verhoogd risico loopt om met 18% te dalen nadat het onder een belangrijk ondersteuningsniveau is gezakt.

Meer risico dan verwacht

Volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies neemt het risico op verdere dalingen in bitcoin toe na de recente verkoopdruk. 

Bitcoin zakte onder het belangrijke steunniveau van $64.900 en zijn 50-daagse gemiddelde. De afgelopen week daalde de cryptocurrency met 13% en staat nu 16% lager dan zijn hoogste punt op 14 maart.

Volgens Stockton zou het volgende steunniveau voor bitcoin op $57.800 kunnen liggen. Dit is het moment dat kopers zouden kunnen proberen om de daling te stoppen. 

Dat zou een potentieel verlies van 8% vanaf het huidige niveau betekenen. Als dat niveau ook doorbroken wordt, noemde Stockton $51.500 als het volgende steunniveau.

Dat wordt dan waarschijnlijk een mogelijk verlies van 18% vanaf het huidige niveau.

Tech analist aan het woord 

“Gezien het verhoogde korte termijn risico gaan we ervan uit dat de wekelijkse stochastiek hun neerwaartse trend zal bevestigen in een tijdelijke terugval,” zei Stockton. 

Hierbij benadrukte ze een belangrijke momentum indicator die handelaren gebruiken om de trend van een effect te beoordelen.

Fairlead’s korte termijn-momentum signaal is deze week omgeschakeld van bullish naar bearish. Dat terwijl het middellange termijn-momentum signaal is omgeschakeld van bullish naar neutraal. 

Het lange termijn-momentum signaal van het bedrijf voor bitcoin is nog steeds positief. Stockton heeft hierdoor het vertrouwen dat de daling in bitcoin een gezonde correctie zou kunnen vertegenwoordigen, voordat de opwaartse trend wordt hervat.

“We zien de daling als een onderbreking in de opwaartse trend, niet als het begin van een bearish ommekeer, gezien de recente doorbraak boven het hoogtepunt van 2021. Dit zou ~$80,600 op lange termijn kunnen betekenen,” zei Stockton.

Stockton’s weerstandsniveau van $80,600 vertegenwoordigt een potentieel opwaarts potentieel van 29% vanaf de huidige niveaus.

Er wordt natuurlijk ontzettend veel gespeculeerd over bitcoin en de munt blijft hoe dan ook populair, dat is goed om in gedachten te houden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer