Blockchain Stories
OKX lanceert Ethereum layer-2 netwerk X Layer en OKX komt naar Nederland
Crypto Exchange Nieuws

OKX lanceert Ethereum layer-2 netwerk X Layer en OKX komt naar Nederland

OKX kondigt vandaag aan dat zij X Layer officieel hebben uitgerold naar het mainnet. Hiermee kunnen de 50 miljoen gebruikers van OKX goedkoper en sneller transacties uitvoeren dan wanneer zij Ethereum gebruiken.

Het Ethereum layer-2 netwerk draait op het bestaande Ethereum netwerk en is vergelijkbaar met het populaire Base netwerk van Coinbase. Hiermee kan OKX dus goed concurreren met Coinbase en lagere kosten aanbieden aan haar klanten.

X Layer is ontwikkeld in samenwerking met Polygon en maakt gebruik van AggLayer. Momenteel worden er zo’n 200 dApps ontwikkeld, waarbij onder andere EigenLayer, Chainlink en Curve Finance al uitgerold zijn.

OKX staat in de top 3 exchanges wereldwijd

OKX is één van de grootste exchanges wereldwijd en staat in de top 3 op basis van handelsvolume. In het afgelopen 24 uur werd er $4,1 miljard verhandeld op de exchange. Alleen Bybit en Binance staan hierboven met respectievelijk $5,3 miljard en $13,8 miljard.

Ter vergelijking, op concurrent Coinbase werd $3,6 miljard verhandeld en bij de Nederlandse exchange Bitvavo slechts $319 miljoen. Een groot verschil dus.

OKX komt weer naar Nederland en Europa

Vorig jaar sloot OKX plotseling de deuren voor Nederlandse gebruikers, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Enkele dagen geleden meldde het platform dat Okcoin Europe Ltd haar naam gaat veranderen naar OKX. Okcoin Europe Ltd heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Door deze rebrand kunnen Nederlandse gebruikers weer geaccepteerd worden. Het OKX platform bevindt zich momenteel in een beta fase in Nederland en de officiële comeback van OKX moet nog bekend gemaakt worden.

De Nederlandse taal is weer beschikbaar en de popup dat Nederlandse gebruikers worden geweerd is weg.

Veel crypto exchanges, waaronder Binance en OKX, hebben Nederland moeten verlaten. Nu lijken verschillende exchanges terug te komen. Eerder kwam ook Bybit met een oplossing voor Nederlandse klanten en startte een samenwerking met SATOS, die een registratie bij DNB heeft.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer