Blockchain Stories
iPhone gebruikers opgelet: Trust Wallet meldt een mogelijke iMessage lek
Nieuws

iPhone gebruikers opgelet: Trust Wallet meldt een mogelijke iMessage lek

Crypto wallet bedrijf Trust Wallet meldt op X dat er een mogelijke kwetsbaarheid zit in de iMessage app van iPhone. Het bedrijf spoort gebruikers aan om iMessage tijdelijk uit te schakelen.

Met een zogeheten zero-day exploit (uitbuiting van een kwetsbaarheid die nog niemand heeft gevonden) kunnen hackers een iPhone volledig overnemen zonder dat de gebruiker op iets hoeft te klikken.

Trust Wallet heeft deze informatie van een “betrouwbare bron”, maar hier zijn gebruikers sceptisch over.

Hoe schakel je iMessage tijdelijk uit?

Hoewel gebruikers sceptisch zijn over het bestaan van deze exploit, kan het nooit kwaad om iMessage tijdelijk uit te schakelen totdat er meer informatie bekend is. Inmiddels hebben meer dan 2 miljoen mensen het bericht van Trust Wallet gezien.

Volg deze stappen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Klik op Berichten.
  3. Klik op Schakel iMessage uit.

Wanneer er meer bekend is over dit probleem kan je het weer inschakelen. Houd er rekening mee dat niet alleen Trust Wallet gebruikers een potentieel risico lopen. Iedere wallet die de private key opslaat op het apparaat lopen gevaar. Met de exploit kan namelijk de volledige telefoon overgenomen worden.

De CEO van Trust Wallet, Eowyn Chen, heeft een screenshot gedeeld, waarop te zien is dat er een exploit te koop is voor $2 miljoen op het Dark Web.

De geloofwaardigheid van dit bericht wordt echter in twijfel getrokken door Beau Security, die zegt:

Als dit jouw ‘betrouwbare bron’ is, is dat beschamend. Je hebt geen bewijs van een iOS-exploit. Je hebt een screenshot van iemand die beweert een exploit te hebben. Groot verschil

Beau Security

De screenshot ziet er amateuristisch uit, maar dat is gebruikelijk op het Dark Web.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer