Blockchain Stories
Ethereum oprichter onder vuur na grote overdracht voor privacyprotocol 
Ethereum Nieuws

Ethereum oprichter onder vuur na grote overdracht voor privacyprotocol 

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin heeft ervoor gekozen om te communiceren met een privacyprotocol en dit heeft bijzonder wat reacties opgewekt. Vooral van critici, zoals advocaat Steven Nerayoff. Hij was een vroege adviseur voor Ethereum

Verhaal met meerdere standpunten  

De media van Colin Wu trokken voor het eerst de aandacht naar de meest recente overdracht van 100 ETH-tokens. Deze token hadden een waarde van ongeveer $325.000 naar Railgun mogelijk gemaakt. Dat is een EVM-privacyprotocol dat DeFi-privétransacties. Bovendien benadrukte het rapport de consistente interactie van Buterin met Railgun.

Specifiek merkte het rapport op dat de Buterin het afgelopen half jaar betrokken is geweest bij Railgun. Hierbij heeft hij regelmatig kleine hoeveelheden ETH-tokens overgedragen. Het ondersteunde deze bewering met gegevens van het markt inlichtingenbureau Arkham.

In reactie op deze onthulling merkte Buterin bijzonder genoeg op dat “privacy normaal is.” Ook zijn er veel Ethereum aanghangers het met hem eens.

Harde ondervraging van Nerayoff

Nerayoff was nieuwsgierigheid over een hoop zaken, maar had het vooral over Buterin’s plannen over de volgende fase van Ethereum’s roadmap. Dit heet “The Purge.” 

Hij vroeg zich namelijk af of alles na de migratie van ETH naar proof-of-stake permanent zou worden. Dit terwijl alles daarvoor zou verdwijnen.

Deze vraag komt voort uit het feit dat The Purge inhoudt dat verouderde netwerkgegevens worden verwijderd. Daarnaast wordt de Ethereum-infrastructuur geleidelijk wordt vereenvoudigd. 

In een tweet dat iets later gepost werd, verklaarde de advocaat dat hij de beschuldigingen tegen Ethereum en zijn oprichters naar voren heeft gebracht. Hij beschuldigde Vitalik ervan de beweringen af te doen als irrelevant. Dit, omdat ze hem niet raken. 

Nerayoff drukte ten slotte nog aan dat het volgens hem nu tijd is om antwoorden te eisen. Juist om hem verantwoordelijk te houden voor de onthulde waarheid. Wat de reactie van Vitalik Buterin hierop is, is nu nog een vraagteken. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer